اثربخشی بسته آموزشی مبتنی بر نرم افزار چندرسانه ای ساخت نقشه ذهنی بر مهارت های شناختی درس علوم در دانش آموزان دختر پایه هشتم
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 675
فایل این مقاله در 31 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIERA-11-38_001
تاریخ نمایه سازی: 28 خرداد 1398
چکیده مقاله:
مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی بسته آموزشی مبتنی بر نرمافزار چندرسانهای ساخت نقشه ذهنی بر مهارتهای شناختی درس علوم دانشآموزان دختر پایه هشتم در سال تحصیلی 96-1395 انجام شده است. روش پژوهش، از نوع آزمایشی با طرح پیشآزمون_ پسآزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانشآموزان دختر پایه هشتم مدارس دارای امکانات سختافزاری شهر کرمان بودند، که درمجموع تعداد 40 دانشآموز با استفاده از روش نمونهگیری خوشهای چندمرحله ای به عنوان نمونه انتخاب و به شیوه تصادفی در دو گروه (20 نفر گروه آزمایش و 20 نفر گروه کنترل) جایگزین شدند. در پیشآزمون و پسآزمون همه شرکتکنندگان، با استفاده آزمون پژوهشگر ساخته مهارتهای شناختی درس علوم، شامل 60 سوال چهارگزینه ای و 10 سوال تشریحی، مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه آزمایش در 10 جلسه دوساعته بسته آموزشی مبتنی بر نرمافزار ساخت نقشه ذهنی و گروه کنترل آموزش مرسوم را از طرف معلم دریافت کردند. جهت تحلیل دادههای آماری از تحلیل کوواریانس تکمتغیری (ANCOVA) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد، دانشآموزانی که بسته آموزشی مبتنی بر نرمافزار ساخت نقشه ذهنی را آموزش دیدند، نمرات بالاتری در مهارتهای شناختی کل و همچنین در کلیه سطوح مهارتهای شناختی به ویژه مهارت های (یادآوری، فهمیدن، کار بستن، تحلیل) کسب کردند. بر اساس نتایج این مطالعه پیشنهاد میشود، نقشههای ذهنی به عنوان ابزاری جهت فعال کردن یادگیریهای قبلی دانشآموزان و ایجاد ارتباط بین مفاهیم درسی به منظور درک هر چه بهتر مطالب، در آموزش و تدریس مورداستفاده قرار گیرند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نسرین صالحی نژاد
دانشجوی دکتری روان شناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران.
فریبرز درتاج
استاد، گروه روان شناسی تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران
علی اکبر سیف
استاد، گروه روان شناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
نورعلی فرخی
دانشیار، گروه سنجش و اندازه گیری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :