سال انتشار: 1396
محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات ایرانی، دوره: 16، شماره: 31
کد COI مقاله: JR_JISUK-16-31_008
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 109
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله رابطه مفاهیم فره و خویشکاری براساس متون پهلوی و کارکرد اجتماعی آنها در اندیشه سیاسی ایران باستان
چکیده مقاله:
بسیاری از واژههایی که در متون پهلوی به کار رفتهاست، فارغ از معانی انتزاعی و نظریشان، کارکردی عملگرایانه در صحنه اجتماعی ایران باستان داشتهاند. از مهمترین این واژهها، فره و خویشکاری می باشند که ارتباط نزدیکی با یکدیگر داشته و در معنای عملی خود، از کارکردی یکسان برخوردارند؛ متون پهلوی با تاکید بر دینکرد نشان میدهند که این دو واژه نسبت مستقیمی با یکدیگر دارند. درواقع، خویشکاری در هر فرد ظرفیتی از فروغ ایزدی و روشنایی مطلق میباشد که همان فره یزدانی است و به هر آفریدهای به اندازه تاب و توان و انجام خویشکاری آفرینشیاو، اعطا میگردد. این نور یا روشنایی، از بهترین نوع خویشکاری از سوی هر فردی حاصل میشود که فرد در جایگاه خویش و در ساختار طبقاتی اش از بهترین کارکردها در جهت نیرومندساختن عوامل حیات و زندگی بهره میبرد و به موجودات مینوی مانندتر میشود و بدینترتیب، شایسته لقب فرهمند میگردد. شیوه پژوهش، توصیفی-تحلیلیاست و هدفآن که با بررسی منابع دست اول پهلوی و مطابقت آن با ساختار اجتماعی ایران باستان انجامشده، نشان دادن پیوند این دو مفهوماست که در حقیقت، آمیزهای میان نظر و عمل در نزد فرزانگان ایران باستان بودهاست تا از اینطریق بتوان بیشترین بازده و نتایج عینی را از فعالیتهای مردم در جهت پایداری و ثبات بنیان قدرت بهدستآورد.
کلیدواژه ها:
فره, خويشكاري, طبقه اجتماعي, نور ايزدي, آفرينش
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/872308/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سنگاری، اسماعیل و کرباسی، علیرضا،1396،رابطه مفاهیم فره و خویشکاری براساس متون پهلوی و کارکرد اجتماعی آنها در اندیشه سیاسی ایران باستان،،،،،https://civilica.com/doc/872308
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، سنگاری، اسماعیل؛ علیرضا کرباسی)
برای بار دوم به بعد: (1396، سنگاری؛ کرباسی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.