بررسی تأثیر مشخصات هندسی لایه سپری برآب شستگی اطراف تکیه گاه پل ها
محل انتشار: هشتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,414
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IREC08_115
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1388
چکیده مقاله:
آب شستگی پدیده ای طبیعی است که در نتیجه عمل فرسایش بستر توسط جریان آب و حمل مواد جدا شده از کف و دیوار ههای رودخان هها و اطراف پای هها و تکی هگاه پلها رخ میدهد. شکست پل ها در اثر پدیده آ بشستگی اطراف پی این ساز ههایکی از مهمترین مسایل مهندسی هیدرولیک است. به علت غیریکنواختی اندازه مصالح بستر، ذرات کوچکتر با آهنگ سری عتری نسبت به ذرات درشتتر انتقال مییابند و این پدیده منجر به باقیماندن ذرات درش تتربر سطح بستر خواهد شد. پس از استقرار این فرایند ذرات درشت بستر آبراهه را به صورت سپر درمی آورد. لایه متشکل از این ذرات درشت، لایه سپری خوانده می شود. توسعه لایه سپری مانعی در برابر انتقال رسوب خواهدبود. در این تحقیق با استفاده از مدل آزمایشگاهی به بررسی پدیده آب شستگی اطراف پاپه های نی مدایره و
نیم بیضی در شرایط مختلف با ضخامت های متفاوت لایه سپری و بستر پرداخته شده است. ترکیبات مختلفی ازمشخصات هندسی لایههای بستر و سپر در این بررسی مورد استفاده قرار گرفته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهرنوش ماهرانی
کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
حسین افضلی مهر
دانشیار، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
عبدالرضا کبیری سامانی
استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :