مطالعه اثر پرورش ماهیان در قفس بر زی شناوران جنوب غربی دریای خزر

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 582

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AOADC02_170

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1398

چکیده مقاله:

اکوسیستم دریای خزر درگیر بسیاری از انواع آلودگی ها طی 35 سال گذشته بوده و بشدت تحت استرس می باشد. آلودگی های ناشی از فعالیت های انسانی از طریق رودخانه ها از عوامل مهم و تهدید کننده منابع آبزیان منحصربفرد دریای خزر می باشد. با توجه به اهمیت جامعه زی شناوران گیاهی و جانوری (پلانکتون) در زنجیر غذایی و اکوسیستم دریا، وضعیت تغییرات جامعه زی شناوران و ارتباط آن با سایت پرورش ماهی در قفس مورد بررسی قرارگرفت. بطورکلی 12 زیوپلانکتون از 9 گروه در منطقه مورد مطالعه شناسایی شدند. از کلادوسرا فقط یک گونه Pleopis polyphemoides مشاهده شد. زیوپلانکتون Acartia tonsa و Balanus improvisus غالب ترکیب جامعه را تشکیل داده بودند. یافته ها اثر پرورش ماهی در قفس را تایید کرد بطوریکه فراوانی در گونه های A. tonsa ، B. improvisus، p. polyphemoides و Bivalvia larvae درایستگاههای مجاور سایت پرورش ماهی در قفس نسبت به ایستگاههای شاهد (دور از قفس) بیشتر بود. فراوانی فیتوپلانکتون و گونه های غیر بومی از شاخه دیاتوم ها در ایستگاههای مجاور سایت پرورش ماهی در قفس نسبت به ایستگاههای شاهد (دور از قفس) دارای فراوانی بیشتر بود. احتمالا افزایش مقادیر مواد مغذی ناشی از غذا دهی و مواد زاید دفعی ناشی از پرورش ماهی در قفس، از عمده دلایل افزایش فراوانی پلانکتون و گونه های غیر بومی پلانکتونی در ایستگاههای مجاور سایت پرورش ماهی در قفس بوده است.

نویسندگان

سیامک باقری

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ص ۶۶، بندرانزلی ، ایران