بررسی اثرات حمل و نقل بر برخی از پارامترهای استرس و فاکتورهای بیوشیمیایی در بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio)با استفاده از پروبیوتیک باسیلی و پری بیوتیک سلماناکس

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 311

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AOADC02_154

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1398

چکیده مقاله:

مهمترین دغدغه در زمان حمل و نقل ماهیان، به حداقل رساندن میزان استرس در حمل و نقل می باشد در این تحقیق تغییرات فاکتورهای خونی 150قطعه ماهی کپور معمولی جوان با (Cyprinus carpio) با میانگین وزن. وزن متوسط 50/1 ± 50/60 گرم در حمل و نقل 12 ساعته در. پنج تیماروسهتکرارشامل شاهد، مخمر مایع سلماناکس، باسیلوس(Bacillus licheniformis, B. subtilis, B. polymyxa, B. laterosporus B. circulans) ، (5/0) گرم بر لیتر نمک + سلماناکس و(5/0) گرم برلیتر نمک  باسیلوس مورد مطالعه قرارگرفت. کپورماهیان توسط جیره غذایی مکمل سازی شده با پری بیوتیک سلماناکس به میزان 1 میلی لیتر در هر 1 کیلو گرم جیره و جیره غذایی مکمل سازی شده با پروبیوتیک باسیلی در غلظت CFU 106×1 در 100 گرم غذا به مدت 90 روز تغذیه شدند. ماهیان با تراکم 1 کیلوگرم در متر مکعب در کیسه های پلاستیکی ذخیره-سازی شدند. بیشترین میزان کورتیزول وALT در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0> p). نتایج مطالعه حاضر نشان داد استفاده از پری بیوتیک سلماناکس و باسیلوسهایپروبیوتیکیدر حمل و نقل طولانی مدت (12ساعته) منجر به کاهش استرس در ماهی کپور معمولی گردید.

نویسندگان

حجت اله جعفریان

گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد، گلستان

مهین رنجدوست

گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد، گلستان

سمیرا جعفریان

گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد، گلستان