سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: CAUM01_0619
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 234
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله رهیافت های بازآفرینی محله شهری با تاکید بر نقش فرهنگ بومی نمونه موردی: محله چهارباغ مشهد
چکیده مقاله:
بوم یا محیط مستلزم وجود الزامات مادی و شرایط محیط است که بر فرهنگ تاثیر می گذارد، با توجه به تاثیر بوم بر فرهنگ می توان آن را فرهنگ بومی عنوان کرد و چنین تعریف نمود که فرهنگی است متشکل از آداب، رفتارها، اعتقادات و ارزش های یک جامعه ی خاص که توسط افراد همان جامعه به وجود آمده، حفظ و مصرف می شود و نیز به واسطه ی افراد جامعه از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود. عدم توجه به ویژگی های خاص مکانی و فرهنگی و ارزشهای بومی و محلی در فرآیندهای توسعه شهری منجر به یکنواختی سیما و منظر شهرها شده است وجذابیت های ناشی از تمایزات مکانی و فرهنگی نیز کم رنگ شده است. در این راستا لزوم بازنگری در اقدامات مربوط به بازآفرینی در بافت های تاریخی به منظور استفاده از امکانات و پتانسیل ها و ارتقاء حس تعلق و در نتیجه هویت مندی محلات احساس می گردد. این پژوهش به دنبال تحلیل عوامل موثر بر ارتقاء نقش فرهنگ بومی در بازآفرینی محله است. همچنین مبتنی بر روش مورد پژوهی، محدوده محله چهارباغ مشهد به دلیل دارا بودن هویت تاریخی-فرهنگی غنی که امروزه در حال از دست دادن هویت محله ای خود است، به عنوان نمونه مورد مطالعه انتخاب گردیده است تا درک واقع بینانه ای از تاثیر فرهنگ بومی در بازآفرینی محله فراهم آید. پژوهش حاضر از نوع تحلیلی- توصیفی است و به منظور گردآوری اطلاعات از مطالعات کتابخانه ای و پژوهش های میدانی بهره گرفته می شود و در روش میدانی از ابزار مشاهده و پرسشنامه و تحلیل گرافیکی استفاده شده است. حجم نمونه به روش فرمول کوکران محاسبه و پرسشنامه توسط 200نفر از ساکنان و کسبه تکمیل شده است و با استفاده از نرم افزار SPSS و ناظر به بررسی معیارها پرداخته شده است. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که با مطالعه و شناخت جنبه های مثبت در بازآفرینی فرهنگی، راهکارهای این رویکرد شناسایی و بررسی نموده که نتایج حاصل از تحلیل نشان می دهد که با توجه به چهار معیار اصلی بازآفرینی فرهنگی و معیار ها و شاخص های فرهنگ بومی و ارتباط قوی بین این معیارها با یکدیگر می تواند به ارتقاء نقش فرهنگ بومی در بازآفرینی محلات تاریخی کمک نموده و ضمن افزایش هویت آنها، حس تعلق شهروندان و خاطره انگیزی برای مراجعه کنندگان را موجب گردد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا CAUM01_0619 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/846499/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حنایی، تکتم و غفوریان قهرمانی، فرزانه،1397،رهیافت های بازآفرینی محله شهری با تاکید بر نقش فرهنگ بومی نمونه موردی: محله چهارباغ مشهد،کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران،تهران،https://civilica.com/doc/846499
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، حنایی، تکتم؛ فرزانه غفوریان قهرمانی)
برای بار دوم به بعد: (1397، حنایی؛ غفوریان قهرمانی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بازآفرینی الگوی مسکن در بافت فرسوده محله اتابک براساس هویت اجتماعی
- بازآفرینی شهری با رویکرد حفظ ساختار تاریخی محله (نمونه موردی: محله سرشور مشهد)
- بررسی تطبیقی روند بازآفرینی شهری و مداخله در محلات مرکزی پاریس و محله جویباره اصفهان
- مدل نظری بازآفرینی بافتهای تاریخی براساس تجزیه و تحلیل دیدگاه های بازآفرینی
- معیارهای کیفیت مرکز محله با رویکرد تعاملات اجتماعی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- شناسایی و تاثیر مولفه های تعاملات اجتماعی بر شاخصه های فرمی و عملکردی در طراحی مراکز فرهنگی
- جایگاه فضای سبز شهری در راستای اهداف توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر کرج)
- ارزیابی مولفه های موثر بر موفقیت پارک های علم و فناوری در پایداری زیست محیطی
- امنیت کالبدی با تکیه بر معماری بومی ایران در هنگامه بحرانهای طبیعی (اسکان موقت پس از زلزله)
- نقش پیاده رو ها در سرزندگی و تعاملات اجتماعی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.