سال انتشار: 1397
محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
کد COI مقاله: WRM07_023
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 119
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نگاهی بر سناریوپردازی آینده جهانی آب جهت ارایه ی چارچوب سناریو برای مدیریت منابع آب در سطح حوضه های آبریز
چکیده مقاله:
تا همین اواخر، مدیریت منابع آب با برون یابی روند شاخص های جداگانه ای انجام می گرفت. تغییرات اقلیمی و سایر عوامل خارجی موثر بر مدیریت منابع آب نظیر جمعیت، فناوری، سیاست، ارزش های اجتماعی، حکومت و قانون، و به عبارتی رویدادها و روندها یک به یک پیش بینی می شدند، بدون آن که اشاره ی آشکاری به تاثیر احتمالی آنها بر روی یکدیگر شود. برای شناسایی این که حوادث، رویدادها و وقایعی که در شرایط کنونی به وجود آمده و یا در آینده به وجود خواهند آمد، کدام اند و نیز هر کدام چه تاثیری بر روند شرایط خواهند داشت، می توان از سناریوها کمک گرفت. سناریوها راه هایی برای تفکر درباره ی آینده هستند. لذا، هدف از سناریوپردازی، گسترش تفکر درباره ی آینده و افزایش طیف انتخاب هایی است که می توانند در اختیار برنامه ریزان باشند. در این پژوهش با بررسی سناریوپردازی آب در مقیاس جهانی، چارچوبی برای سناریوپردازیدر مقیاس محلی و حوضه های آبریز ارایه شده است که می تواند در مدیریت جامع منابع آب در سطح حوضه ها مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
سناريو، پيش بيني، مديريت منابع آب، تغيير اقليم، حوضه هاي آبريز
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/845394/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جباری قره باغ، ثمین و رضایی، حسین،1397،نگاهی بر سناریوپردازی آینده جهانی آب جهت ارایه ی چارچوب سناریو برای مدیریت منابع آب در سطح حوضه های آبریز،هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران،یزد،،،https://civilica.com/doc/845394
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، جباری قره باغ، ثمین؛ حسین رضایی)
برای بار دوم به بعد: (1397، جباری قره باغ؛ رضایی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تبیین نقش فضاهای سبز شهری در افزایش تاب آوری شهری (با تاکید بر قابلیت باغات سنتی شهر قزوین)
- نسبت امنیت زیست محیطی با مدیریت بحران(مطالعه موردی: سیلاب فروردین 1398 )
- طرح الگوی انفجار کنترل شده در دیواره نهایی تونل راهآهن قزوین - رشت
- بررسی زمینشناسی و تحلیل ساختاری منطقه لواسانات (شمال شرق تهران)
- آلاینده های خاک و روش های پاکسازی آنها
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تأثیر شهرنشینی بر تغییر پهنه سیلاب در مسیل های شهری (مطالعه موردی: مسیل زركش مشهد)
- The Application of statistical techniques to study the interaction between surface water and groundwater resources in karstic zones
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
- تاثیر بارندگی بر عملکرد تولید محصولات زراعی دیم در شهرستان های بناب، مراغه و عجب شیر
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.