رو به کدام سنت؛ خورشیدی که از مغرب طلوع میکند.
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,622
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GONBADARCH01_005
تاریخ نمایه سازی: 29 آذر 1388
چکیده مقاله:
معرفی معماری معاصر ایران را باید در دوران قاجار و با شکلگیری معماری نئوکلاسیک در ایران جستجو کرد، که در ادامه با ورود جریان تجدد خواه و مدرنیسم، و سپس موج پست مدرنیسم و هویتگرای جهانی روحی تازه در کالبد و روند تکاملی آن دمیده میشود. توجه به بومگرایی، فرهنگ، اقلیم و به طور خاص زمینهگرایی از معیارهایی به شمار میرود که به وسیلهی آن معماران به نقد افکار و ایدههای معماری مدرن پرداختند و سعی بر ارائهی نگرشی همسو با هویت معماری ایرانی را داشتند. مقالهی ذیل با هدف نقد جریان معماری معاصر ایران که در پی رویکردی هویت گرایانه در مقابل معماری نوگرای و مدرن ایرانی شکل گرفته بود و نگاه به سیر تکاملی آن، به رشتهی تحریر در آمده است. در ابتدا با بیان نگرش فلسفی به مقولهی شکلگیری جریان پست مدرنیته در جهان، و سپس با دیدگاه معمارانه به رویکردهای دوردههای این جریان هویتگرا در معماری ایران و همچنین به بیان آثار ساخته شده در فراینده این نگرش خواهد پرداخت.
کلیدواژه ها:
پست مدرنیسم در معماری ، معماری هویت گرا ، هندسه و فرم ، الگوهای معماری ایرانی ، مفاهیم در معماری ایرانی ، ابزار و زبان معماری
نویسندگان
مسعود حبیبی
دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبد کاووس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :