سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: IACUT04_202
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 204
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله برنامه دهی معماری؛ چالش ها و راهکارها
چکیده مقاله:
شاید معماران و برنامه ریزان این پرسش را مطرح کنند: چرا مردم در استفاده از مکان ها و فضاهایی که ما طراحی کرده ایم، به شیوه ای که مد نظر ما بوده، آگاهانه یا غیرآگاهانه، از آن ها استفاده نمی کنند (دورک، 1389) . مردم هم ممکن است بپرسند: چرا معماران و برنامه ریزان در مورد آن چه ساخته اند و از ما انتظار زندگی در آن ها را دارند، حساسیت به خرج نمی دهند چرا اغلب اوقات آن ها آن چه را از نظر ما اهمیت دارد از قلم می اندازند (دورک، 1389) . اغلب اوقات در نحوه ی استفاده از ساختمان ها بین کارفرما و معمار سوء تفاهم ایجاد می شود، به این صورت که کارفرما هدف معمار را اشتباه متوجه می شود و معمار نیز، از نیازها و ارزش های کارفرما شناخت درستی پیدا نمی کند. برنامه دهی ، ابزار اصلی برقراری ارتباط بین اهداف گروه طراحی و نیازهای استفاده کنندگان محسوب می شود. برنامه دهی ، فرآیندی است که ساختار برآورده کننده ی آرزوها، ایده ها و خواسته های ساکنان آینده ی آن را می آفریند. با این حال، در مصاحبه ها، بسیاری از معماران اشاره می کنند که در رویه ی روزانه مدارک برنامه دهی آن قدر که باید مفید نیستند. این مقاله ضمن بررسی جایگاه برنامه دهی در فرآیند طراحی به بیان چالش های موجود در زمینه ی برنامه دهی می پردازد و در نهایت برخی از راهکارهای موجود برای رفع این مشکلات را بیان می کند که از طریق گردآوری، تبیین و تحلیل اطلاعات با استفاده از ادبیات موجود در این زمینه مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و مقالات منتشر شده در سایت های معتبر صورت پذیرفته است.
کلیدواژه ها:
برنامه دهي، طراحي معماري، ارتباط، كارفرما، بهره بردار، طراح
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/837788/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:قربانی پور، مریم و عباس زاده، شهاب و عسکری رابری، اباصلت،1397،برنامه دهی معماری؛ چالش ها و راهکارها،چهارمین همایش بین المللی معماری عمران وشهرسازی در آغاز هزاره سوم،تهران،،،https://civilica.com/doc/837788
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، قربانی پور، مریم؛ شهاب عباس زاده و اباصلت عسکری رابری)
برای بار دوم به بعد: (1397، قربانی پور؛ عباس زاده و عسکری رابری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- حوضخانه مطالعه موردی خانه های سنتی شیراز در محله سنگ سیاه
- مکان یابی محوطههای گردشگری طبیعی بر اساس اصول معماری منظر کاربرد ترکیبی گروه مباحثه FGD و تحلیل سلسله مراتبی AHP
- مطالعه تاثیر استفاده از پنجره های دوجداره مشبک بر صرفه جویی انرژی در ساختمان ها
- تاثیر طراحی پایدار در بهینه سازی مصرف انرژی مناطق گرم وخشک نمونه:شهر شیراز
- امکان سنجی پهنه های مساعد برای ایجاد مراکز اقامتی گردشگری با استفاده از مدل AHP (مطالعه موردی: دهستان گلمکان شهرستان چناران)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی اصول معماری و طراحی سبز و کاربست آن در کلان شهر مشهد
- مروری بر تحلیل و طراحی دیوار برشی فولادی با روش PFI
- مولفه های موثر بر طراحی مجتمع اقامتی تجاری با رویکرد معماری سبز
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.