تحلیل فشار تراز دریا در زمان رخداد بارش های فوق سنگین و فراگیر ایران

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,094

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GCI14_146

تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1388

چکیده مقاله:

در این پژوهش، با استفاده از پایگاه داده ی بارش کشور، نقشه های همبارش ایران از روز 1/1/1340 تا 10/11/1383 بر روی یاخته هایی به ابعاد 14*14 کیلومتر، به روش کریجینگ میانیابی و ترسیم شد. بر مبنای داده های حاصل از میانیابی ، بارش های سنگین و فراگیر ایران انتخاب و بررسی شد. نتایج پژوهش نشان داد که سه الگوی اصلی فشار تراز دریا در بوجود آمدن این گونه رویدادها، مؤثر بوده اند. در الگوی اول، کم فشار عربستان/ پرفشار سیبری- مدیترانه حاکم بوده و 28 درصد از بارش های ابرسنگین و فراگیر ایران ناشی از حاکمیت این الگو هستند. در الگوی دوم، پرفشار سیبری- شمال شرق افریقا/ کم فشار عربستان حاکم بوده که 53 درصد از بارش های ابرسنگین و فراگیر ایران در زمان حاکمیت این الگو رخ داده است. در الگوی سوم، پرفشار غرب روسیه/ کم فشار عراق- عربستان الگوی غالب 19 درصد از بارش های ابرسنگین و فراگیر ایران بوده است. پس می توان گفت که کم فشار عربستان- عراق عامل اصلی فراهم نمودن شرایط لازم در سطح زمین، برای رخداد این گونه بارش ها است

نویسندگان

بختیار محمدی

سنندج، خیابان پاسداران، دانشگاه کردستان، دانشکده منابع طبیعی، گروه

سیدابوالفضل مسعودیان

اصفهان، خیابان هزار جریب، دانشگاه اصفهان، دانشکده ادبیات، گروه جغرا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :