اولویت بندی شاخص های ارزیابی جذابیت بازارهای هدف صادراتی با استفاده از روش بهترین بدترین (BWM) در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICMBTU02_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 780
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ممبینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازاریابی، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

عبدالهادی درزیان عزیزی

استاد یار گروه مدیریت، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

علی مهرابی

استاد یار گروه مدیریت، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

فرج اله رحیمی

استاد یار گروه مدیریت، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران

چکیده

یکی از کلیدی ترین موضوعات بازاریابی بین المللی، انتخاب بازارهای هدف صادراتی است که اولین مرحله در فرآیند بینالمللی شدن شرکت ها می باشد. در این مقاله، بر اساس ادبیات موضوعی و پیشینه تحقیق شاخص های مهم در انتخاب بازارهایهدف صادراتی به شش دسته عامل شامل محیط قانونی، محیط سیاسی، محیط اقتصادی، محیط فرهنگی، تناسب بازار وپتانسیل تقاضا تقسیم بندی و از دیدگاه متخصصان مرتبط با صادرات محصولات جانبی نیشکر بررسی و اولویت بندی شدند.داده های گردآوری شده از طریق پرسشنامه تحقیق با استفاده از روش بهترین بدترین (BWM) تجزیه و تحلیل شد. نتایجتحقیق نشان داد، در بین 35 شاخص بررسی شده، داشتن مزیت رقابتی پایدار در کشور هدف در رتبه اول مهمترین شاخص هادر انتخاب بازارهای هدف صادراتی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی قرار گرفت و شاخصهای هزینه بازاریابی و جذبمشتری در بازار کشور هدف، شباهت عادات غذایی مردم در کشور هدف با کشور مبدا، شدت رقابت در بازار کشور هدف،کیفیت محصولات مشابه در بازار کشور هدف، استراتژی ها و نحوه رقابت شرکتها در بازار کشور هدف در رتبه های بعدی مهم-ترین شاخص ها در انتخاب بازارهای هدف صادراتی تعیین شدند. همچنین، بر اساس پاسخ متخصصان شاخص وجود شباهت هاو نزدیکی فرهنگی با کشور هدف به عنوان کم اهمیت ترین شاخص در انتخاب بازارهای هدف صادراتی تعیین شد.

کلیدواژه ها

بازاریابی بین المللی، صادرات، بازار هدف، انتخاب بازارهای بین المللی، روش بهترین بدترین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.