مطالعه تاثیر اصلاح کننده آب ایمپروو همراه با سموم شیمیایی در کنترل جمعیت پسیل معمولی پسته، Agonoscena pistaciae Hem: Psyllidae

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,432

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IPCC02_078

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1397

چکیده مقاله:

پسیل معمولی پسته (Agonoscena pistaciae Burckhardt & Lauterer) مهمترین آفت پسته در ایران میباشد. عددم رعایدت نکدات فنی در مصرف سم و کاهش کیفیت آب های زیرزمینی، موجب پایین آمدن راندمان سمپاشی و در نتیجه افزایش تعداد آن در باغات پسته شده است. در این تحقیق تاثیر اصالح کننده آب ایمپروو ، همراه با سم آبامکتین و ایمیداکلوپراید، در کنترل جمعیت پسدیل معمدولی پسدته طدی سال های 95-96 در دو منطقه از پسته کاری های شهرستان کرمان مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1 محلول پاشی آبامکتین 0/5در هزار -2 محلول پاشدی آبامکتین + 0/5 ایمپروو 0/5 در هزار -3 ایمیداکلوپراید 25 سیسی + ایمپروو 5 سی سی در 10 لیتر آب به ازای هر درخت ریختن پای هر درخت -4 ایمیداکلوپرید 25 سیسی + ایمپروو 5 سی سی در 10 لیتر آب به ازای هر درخت ریختن پای درخت، به همراه محلول پاشی آبامکتین 0/5 + ایمپروو 0/5 در هزار -5 آب معمولی به عنوان شاهد. نمونه برداری ها در 1 روز قبل از اجرای طرح و 2، 7، 14، 21 و 28 روز پس از آن به صورت چیدن تصادفی 10 برگچه از هر درخت و شمارش بینوکولاری تعداد تخم و پوره های زنده صورت گرفت. نتایج حاصل اختلاف معنیداری بین تیمار شاهد با تیمارهای آبامکتین+ ایمپروو و کنفیدور + ایمپروو، وجود ندارد و دلیلی است بر مقاومدت پسدیل پسدته در برابدر سموم آبامکتین و کنفیدور، در حالی که بیشترین دوام اثر سم در هفت روز بعد از اجرای طرح و مربوط به تیمار آبامکتین+ ایمپدروو بده همدراه کنفیدور + ایمپروو است و در این تیمار تعداد تخم و پوره بعد از یک هفته، به ترتیب 16 و6 عدد در واحد سطح بود که نسبت به سایر تیمارها دارای اختلاف معنی دار بود و در تمام نمونه برداری های بعدی نیز، کمترین جمعیت شمارش شده از تخم و پوره های پسیل در این تیمار شمارش شده است.

نویسندگان

فریبا کامیاب

کارشناسان حفظ نباتات، سازمان جهاد کشاورزی، استان کرمان

سیدسعید مدرس نجف آبادی

عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس ایران.

عبدالنبی باقری

عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس ایران.

نازنین مهرزاد

کارشناسان حفظ نباتات، سازمان جهاد کشاورزی، استان کرمان