بررسی اثر تغییر اقلیم بر دبی و رسوب حوضه رودخانه میناب و سد استقلال

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 870

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SWAT01_034

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1397

چکیده مقاله:

این تحقیق به منظور ارزیابی کارایی و بررسی مدل SWAT بر آبدهی و رسوب در حوضه آبریز رودخانه میناب واقع در استان هرمزگان و اثرات تغییر اقلیم بر آنها می باشد. دو ایستگاه برنطین-رودان و برنطین-جغین به ترتیب بر روی شاخه های اصلی رودخانه میناب یعنی رودان، جغین و ایستگاه برنطین-میناب بر روی رودخانه میناب و بالادست سد استقلال قرار دارند. دوره آماری 1341 تا 1386 برای واسنجی و صحت سنجی مدل انتخاب گردید. بارش روزانه 19 ایستگاه هواشناسی به مدل مهیا گشته است. در مرحله تحلیل حساسیت 18 پارامتر برای آبدهی و 12 پارامتر برای رسوب انتخاب شد که پس از کالیبراسیون توسط برنامه SUFI2 در مدل SWAT-CUP ضرایب 2، N.S برای آبدهی ایستگاه برنطین-میناب به ترتیب برابر ، 0/78 ، 0/76 و همان ضرایب برای رسوب ایستگاه برنطین-میناب برابر 0/89 ، 0/84 گردید. با بررسی میانه های سناریوها در فصول مختلف به این نتیجه رسیدیم که مقدار میانه دبی شبیه سازی شده بین 2 تا 6 مترمکعب بر ثانیه %60 تا %170 نسبت به میانه دبی مشاهداتی کاهش یافته است. مقدار میانه رسوب ورودی به سد تحت اثر سناریوهای مختلف نیز در فصول پاییز و زمستان %50 افزایش و در فصول بهار و تابستان به ترتیب %33 و %40 نسبت به میانه داده های مشاهداتی کاهش داشته است.

کلیدواژه ها:

تغییر اقلیم ، مدل SWAT ، مدیریت کمی و کیفی حوضه ، دبی ، رسوب ، عمر مفید مخزن

نویسندگان

حسین یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت منابع آب، دانشکده عمران، آب و محیط زیست، پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

علی مریدی

استادیار گروه منابع آب، دانشکده عمران، آب و محیط زیست، پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران.

احمد خزایی پول

دانشجوی دکتری مهندسی و مدیریت منابع آب، دانشکده عمران، آب و محیط زیست، پردیس فنی و مهندسی شهیدعباسپور، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.