بررسی تاثیر رکودهای اقتصادی بر بازاریابی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی عبور از رکود اقتصادی؛ چالش ها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: PRCS01_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 399
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم اقبالی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

شهناز نایب زاده

دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

زهره طباطبایی نسب

استادیار، گروه اقتصاد، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

چکیده

رکود اقتصادی وضعیتی است که در آن میزان تقاضا برای کالا و خدمات کاهش می یابد و در صورتی که ادامه پیدا کند بی شک منجر به ورشکستگی خواهد شد و عواقبی چون کاهش اشتغال، افزایش بیکاری و فقر را نیز در پی خواهد داشت. این تحقیق بررسی می کند چگونه رکود بزرگ، تصمیمات بازاریابی شرکت ها و تاثیرات بلند مدت ناشی شده از آن بر بازاریابی درون شرکت های (B B) را تحت تاثیر قرار داده است. شواهد تجربی از رکودهای قبلی نشان می دهد که شرکت ها باید بر مشتریانشان تمرکز کرده و تلاش های بازاریابی شان را در دوره رکود اقتصادی افزایش دهند. با وجود این، بسیاری از شرکت ها به طور معمول بودجه های بازاریابی خود را هنگام رکودهای اقتصادی به شدت کاهش می دهند. در این پژوهش سعی شده است با تحقیقات محققان قبلی و رکود بزرگ سال های 2008-2010 که اقتصاد جهانی و ایالات متحده را تحت تاثیر قرار داده و شرکت های بسیاری را فراگیرتر از هر رکود اقتصادی از زمان بحران بزرگ (اقتصادی) در گیر کرده، اشاره کند. محققان یافتند که در دوره رکود بزرگ، شرکت ها با پاسخ های بازاریابی شان نسبت به رکودهای قبلی به طور متفاوتی عمل کردند. پیشنهاد رولینس و همکارانش (2014) این بوده است که رکود بزرگ سه تاثیر بلند مدت بر بازاریابی شرکت های B B خواهد داشت.

کلیدواژه ها

رکود اقتصادی، بحران اقتصادی، بازاریابی، هزینه های بازاریابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.