شناسایی شکستگی های داخلی پل خواجو با استفاده از روش GPR

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
  • کد COI اختصاصی: CISEG10_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا امیدی

کارشناسی ارشد، دانشکدهی مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

ابوالقاسم کامکارروحانی

دانشیار، دانشکدهی مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

علیرضا عرب امیری

دانشیار، دانشکدهی مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

در میان روشهای ژیوفیزیکی متداول، روش رادار نفوذی به زمین (GPR) قادر به آشکارسازی انواع ناهمگنی های زیر سطحی و نیز شناسایی انواع اهداف مدفون در اعماق کم میباشد. هدف از این مقاله شناسایی شکستگیهای پل خواجو با استفاده از روش GPR میباشد. برای این منظور از دو دستگاه GPR مدل GSSI در برداشت دادهها استفاده شد. دستگاه اول دارای یک آنتن با فرکانس مرکزی 350 MHz، و دستگاه دوم دارای دو آنتن با فرکانسهای مرکزی 300 و 800 MHz میباشد. با توجه به اینکه شکستگیها در مقاطع GPR با تغییر در قطبیت موج خود را نشان میدهند، این تغییر قطبش در مقاطع دیده شده و سپس با شکستگیهای مشاهده شده بر روی پل تطبیق داده شد. نتیجه ی کار این است که روش GPR در تشخیص شکستگیهای پنهان و همچنین مشخص نمودن عمق شکستگیهای آشکار به خوبی عمل مینماید و میتواند یک روش بسیار کارآمد برای کمک به مرمت آثار باستانی باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.