مطالعه امکان نگهداری انگور سرخ فخری شاهرود بدون استفاده از گوگرددهی در سردخانه

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 679

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CFAS01_438

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1397

چکیده مقاله:

به منظور افزایش زمان ماندگاری انگور سرخ فخری و جلوگیری از کپک زدگی آن در سردخانه، خوشه های انگور در محلول های نگهدارنده غوطه ور شدند. برای این منظور محلول های متابی سولفیت سدیم، کلرید کلسیم، استات سدیم و کربنات سدیم با غلظت های مختلف 5/0، 1 و 2 درصد تهیه شد و انگور ها پس از قرار گرفتن در سبدهای مناسب ، در شرایط دمای حدود 5/0 تا 1 درجه ی سانتی گراد و رطوبت نسبی 85 تا 95 درصد در سردخانه به مدت 6 ماه نگهداری شدند. هر دو ماه یک بار درصد کپک زدگی، مواد جامد محلول، درصد قند، اسیدیته و pH نمونه ها بررسی شد. نتایج این پژوهش نشان داد که اثر نوع ماده استفاده شده و زمان نگهداری بر درصد پوسیدگی و مقدار pH و اسیدیته ی تمام نمونه ها در سطح 1% معنی دار می باشد. در مورد اثرات متقابل نیز اثر نوع ماده و زمان نگهداری بر میزان پوسیدگی، مقداررطوبت، بریکس، درصد قند و اسیدیته و همجنین نوع ماده و غلظت آن بر میزان پوسیدگی و اسیدیته ی نمونه ها معنی دار می باشد. با توجه به نتایج و داده های حاصل از تجزیه و تحلیل آماری شرایط مناسب برای نگهداری انگور در سردخانه، غوطه وری آن ها به مدت حدود 2 دقیقه در محلول 5/0 درصد متابی سولفیت سدیم قبل از سردخانه گذاری می باشد. با این کار می توان انگور را به راحتی تا 6 ماه نگهداری کرد.

کلیدواژه ها:

انگور سرخ فخری - جایگزین گوگرد- سردخانه– نگهدارنده ها ، زمان ماندگاری

نویسندگان

سیدحمیدرضا ضیاءالحق

بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شاهرود، ایران