سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: JR_JARGS-7-27_001
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 146
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 22 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله کاربست شاکله ی مفهومی تریالکتیک لوفور در تحلیل چالش های توسعه ی فضاهای روستایی ایران با تاکید بر رویکرد آینده پژوهی
چکیده مقاله:
این نوشتار تلاش دارد در تحلیل چالش های توسعه ی فضاهای روستایی ایران از شاکله ی نظری تریالکتیک تولید فضای بهره جسته و درنهایت آن را با روش آیندهپژوهی پیوند زند . بهواقع درک فضای روستایی با کاربست شاکله مفهومی تریالکتیک لوفور در سه گانه ای از کنش های فضای مادی، بازنمود فضا و فضاهای بازنمود (بازتاب دهنده ی فرم های مکانی، جریان های بیرونی، کنش های عقلانی ]دانش، قدرت[ و تجربیات زیسته) قادر به تجویز و پیشبینی الگوهای نوظهور برای آیندهی روستا خواهد بود. تحلیل مولفه های نظریه ی تولید فضای لوفور و تامل بر چگونگی تاثیر و تاثرات آنها در فضای سرزمینی ایران در پس گفتمان های تاریخی با تاکید بر شهرها به واقع بیانگر ازیادرفتگی فضاهای روستایی میباشند. اکنون آینده ی فضاهای روستایی ایران بیشتر از پیش با مسایل پیچیده و بغرنج مواجه است. فارغ از گرایشات مسیله محور به چالش های توسعه ی روستایی میتوان گفت فضاهای روستایی تحت تاثیر تغییرات عمیق و دگرگونی های گسترده در بستر زمانی و مکانی سرزمینی ایران، تحولاتی را در ترکیب اجتماعی و فیزیکی فضایی خود تجربه کنند. بیشک دامنه و تاثیر و برد این تحولات منوط به آینده خواهد بود. آیندهای که به گونه ای فزاینده غیرمطمین، مقاوم در برابر کشف و آشکار شدن و مبهم به نظر میرسد؛ از همین رو روش آینده پژوهی از میان آینده های ممکن به جستجوی آینده های محتمل برمیخیزد تا برای تحقق مطلوب آنها بسترسازی نماید. هرچند در رویکرد آینده پژوهی رو ش های گوناگون میتواند بهکار گرفته شود، اما در این پژوهش از روش سناریونویسی استفاده شده و با به کار گرفتن آن میتوان سناریوهای واقع گرا و محتمل آینده توسعه ی روستایی را تدوین نمود.
کلیدواژه ها:
تريالكتيك توليد فضا، چالش هاي توسعه ي روستايي، آينده پژوهي، ايران
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/794947/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صابونچی، زهره و جوان، جعفر و شایان، حمیده و خوارزمی، امیدعلی،1396،کاربست شاکله ی مفهومی تریالکتیک لوفور در تحلیل چالش های توسعه ی فضاهای روستایی ایران با تاکید بر رویکرد آینده پژوهی،،،،،https://civilica.com/doc/794947
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، صابونچی، زهره؛ جعفر جوان و حمیده شایان و امیدعلی خوارزمی)
برای بار دوم به بعد: (1396، صابونچی؛ جوان و شایان و خوارزمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی نقش دیجیتال مارکتینگ و رسانه های مجازی در توسعه و بهبود مشاغل گردشگری
- بررسی پتانسیل گرشگری غذایی بومی و سنتی و تاثیر آن در توسعه ی کارآفرینی و گردشگری ایران
- توسعه ملی جمهوری اسلامی ایران با تبیین بازتاب های موقعیت ژئوپلیتیکی
- گردشگری دینی و مذهبی
- نقش عوامل ژئومورفولوژیک در توسعه فیزیکی شهر بیجار با تاکید بر برنامه ریزی محیطی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.