روش های بهره برداری آب از منابع غیرمتعارف مطالعه موردی: بررسی استفاده از آبهای بازیافتی (پساب خانگی) تصفیه خانه نیشابور در دشت کشاورزی نیشابور
محل انتشار: همایش ملی الگوهای توسعه پایداردر مدیریت آب
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,342
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CSDPWM01_053
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1388
چکیده مقاله:
لزوم بهره گیری از منابع آبی غیر متعارف، موضوعی است که امروزه بعنوان یک ضرورت اجتناب ناپذیر بویژه در کشور ما نمایان شده است. این موضوع برای شهرهای ایران مخصوصاً شهر نیشابور بصورت خاص مطرح است. بعضی از کارشناسان استفاده از پساب خانگی را در بخش کشاورزی بعنوان راه حل مناسبی جهت دفع فاضلاب می دانند، زیرا اولاً جایگزین مناسبی برای آب های با کیفیت خوب بوده و دیگر اینکه عناصر و مواد غذایی مورد نیاز گیاه را در اختیار قرار می دهد.پایین آمدن سطح آب های زیر زمینی نه تنها باعث نگران شدن هزینه پمپاژ آب زیر زمینی شده است بلکه موجب کاهش کیفیت آب نیز می گردد. این مشکلات موجب زیر سؤال بردن پایداری منابع آب زیر زمینی برای استفاده کنندگان مختلف به ویژه بخش کشاورزی گردیده است.با عنایت به مشکلات جدی مدیریت آب زیر زمینی در استان خراسان رضوی زیر حوضچه نیشابور از حوضچه آبریز کالشور در این استان برای انجام این تحقیق انتخاب گردیده است. دشت نیشابور از جمله دشت های وسیع آبریز کالشور می باشد که بیشترین زمین های آبی را در خود جای داده است. دشت نیشابور دارای اقلیم خشک تا نیمه خشک است و آب زیر زمینی منبع اصلی تأمین کننده مصارف مختلف شهری، صنعتی، کشاورزی می باشد.مطالعات مربوط به ساماندهی بهره برداری از آب بازیافتی بمنظور جایگزینی پساب تصفیه خانه فاضلاب شهر نیشابور با آب چاه های کشاورزی دارای کیفیت مناسب شرب و انتقال آب این چاه ها برای مصارف شرب شهر نیشابور در دست انجام می باشد.بر اساس مطالعات انجام شده امکان تأمین 43 تا 76 درصد کسری آب شهر نیشابور بین سال های 1385 لغایت 1410 از طریق جایگزینی پساب با آب چاه های کشاورزی وجود دارد، در این مقاله آخرین نتایج حاصل از مطالعات در دست انجام طرح جایگزینی پساب تصفیه خانه فاضلاب شهر نیشابور با آب چاه های کشاورزی و انتقال آب این چاه ها برای تأمین آب شهر نیشابور ارائه می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد حسن حبیبی
کارشناس علوم اقتصادی و دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری شرکت آب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :