تحلیل راهبردی و مدیریت بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهری از منظر برنامه ریزی شهری مورد مطالعه: منطقه 19 تهران

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 543

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ARCHITECTUREUR02_164

تاریخ نمایه سازی: 5 آبان 1397

چکیده مقاله:

اغلب شهرهای مهم و تاریخی ایران ، به سبب نوع اقلیم و به خصوص نوع مصالح استفاده شده و به علت عدم رعایت اصول و استاندارهای طراحی شهری و شهرسازی، با پدیده بافتهای فرسوده مواجهاند. هرگونه برنامهریزی و اقدام در بافتهای فرسوده شهری، به دلیل خصوصیات متمایز اقتصادی، اجتماعی، کالبدی، حقوقی و زیست محیطی این پهنه هادق6ت،و ظرافت خاص خود را میطلبد، بنابراین برنامهریزی و مشارکت پایدار مردمی در این خصوص اهمیت ویژهای دارد. از طرفی، بهسازی و نوسازی این بافتها، دغدغه های اساسی موردتوجهمدیران و برنامهریزان شهری در سطوح ومل6ی محلی است و چالشی اساسی فراروی توسعه پایدار شهری به حساب می آید. بر همین اساس هدف اصلی پژوهش حاضر تحلیل راهبردی و مدیریت بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده شهری از منظر برنامه ریزی شهری در منطقه19 شهر تهران با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی و با بهره گیری از مدل SWOT می باشد. برای رسیدن به این هدف ابتدا فهرستی از مهمترین نقاط قوت، ضعف، تهدیدها و فرصت های فراروی بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده منطقه 19 تهران شناسایی شد و سپس به هریک از عوامل رتبه و ضریب اهمیت داده شد و در انتها با سنجش اهمیت هریک از عوامل اولویت دارترین راهبردهای بهسازی و نوسازی بافت فرسوده منطقه19 تهران در قالب مدل swot شناسایی و ارایه شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که مشکل بافت فرسوده این منطقه بیشتر به مسایل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باز می گردد، لذا می توان با اجرای استراتژی های حاصل از این پژوهش و مشارکتی کردن آنها زمینه توسعه، بهسازی و نوسازی این محدوده را فراهم و استراتژیک بافتهای فرسوده شهری این منطقه را شناسایی کرد.

نویسندگان

مهسا پورعطاکش

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری)آمایش سرزمین(، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری، تهران، ایران

پروانه زیویار

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری تهران، ایران

غلامحسین اسکانی

استادیار گروه جغرافیا واحد یادگار امام خمینی (ره)شهرری، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران ، ایران