سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: CAUCONF01_1163
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 537
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله لزوم توجه به انرژی های تجدیدپذیر و انرژی خورشیدی در راستای اهداف معماری پایدار در ایران
چکیده مقاله:
با توجه به رویکرد کشور برای کاهش وابستگی به منابع نفتی، و نیاز به کاهش مصرف انرژی در بخش های مختلف صنعت و ساختمان و بالابودن مصرف انرژی در ساختمان، آنها به عنوان اولین گزینه در زمینه توجه به راهکارهای در مصرف انرژی محسوب میشوند. از آنجایی که رابطهای مستقیم میان مصرف انرژی و پیشرفت های صنعتی و ساخت و ساز وجود دارد، مسیله بحران انرژی به عنوان معضل اساسی قرن حاضر شناخته شده است. این موضوع سبب افزایش رویکرد به انرژی های تجدیدپذیر شده است. طراحی پایدار که امروزه در بیشتر مجامع معماری مطرح می شود از بحث برانگیزترین موضوعان جهان کنونی است. یکی از مهمترین اهداف طراحی پایدار، حفظ طبیعت و اصلاح نگرش به آن است. تجلی توسعه پایدار در حوزه محیط ساخته شده، معماری پایدار نامیده می شود. با توجه به محدود بودن منابع سوختی، استفاده از منابع انرژی پاک به عنوان یک راهکار استراتژیک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد . هدف از این مقاله پرداختن به دو رویکرد حفظ منابع انرژی و طراحی بر اساس چرخه حیات و اصول پایداری با استفاده از روش توصیفی تحلیلی می باشد. در این راستا ابتدا با بررسی میزان مصرف منابع مختلف انرژی در جهان و ایران و آشنایی با منابع انرژی دربخش ساختمان سازی درچند سال اخیر لزوم طراحی پایدار بررسی شده است. در این خصوص به استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان اصلی ترین منبع انرژی پاک پرداخته شده است و راهکارهایی در جهت طراحی پایدار ارایه شده است. بنابراین تمرکز برنقش معماری در حفظ انرژی و استفاده ازمنابع نوین انرژی ضروری است. باتوجه به پتانسیل بالای تابش در مناطق وسیعی از کشور ایران، از میان این منابع، انرژی خورشیدی دارای جذابیت بیشتری است. مقاله حاضر جستاری پیرامون نقش سلول های خورشیدی درصنعت ساخت ساز است .در این راستا با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی انرژی خورشیدی و قابلیت های آن به عنوان اصلی ترین منبع انرژی تجدیدپذیر بررسی شده و سپس سلول های فتوولتایک و فناوری های نوظهور دراین زمینه، با هدف بکارگیری در معماری معرفی میشوند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا CAUCONF01_1163 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/776264/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جعفری مند، جاهد،1397،لزوم توجه به انرژی های تجدیدپذیر و انرژی خورشیدی در راستای اهداف معماری پایدار در ایران،کنفرانس عمران,معماری و شهرسازی کشورهای جهان اسلام،تبریز،https://civilica.com/doc/776264
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، جعفری مند، جاهد؛ )
برای بار دوم به بعد: (1397، جعفری مند؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- کاربرد انرژی های تجدیدپذیر در برنامه ریزی شهری با رویکرد ارتقای شرایط زیست محیطی
- آیا انرژی خورشیدی می تواند جایگزین انرژی های فسیلی شود فرصت ها و چالش ها
- ارزیابی و تحلیل کاربردهای انرژی خورشیدی و بررسی مزایا و معایب آن
- بررسی سلول ها و پیل های خورشیدی
- شناسایی وضعیت وندالیسم مبلمان شهری و عوامل موثر بر آن در شهر پیربکران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- دستورالعمل طراحی و اجرای دیوارهای ساخته شده از بلوک های بتن هوادار اتوکلاو شده (AAC)
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.