سال انتشار: 1396
محل انتشار: سومین همایش مالی اسلامی
کد COI مقاله: CIIF03_001
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 433
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 30 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی الگوهای بانکداری و بیمه مبتنی بر عقد مضاربه در اسلام
چکیده مقاله:
هر کس که به فعالیت های اقتصادی چه بازرگانی، تولیدی و یا صنعت گری اشتغال دارد، میبایست تلاش را بر کسب روزی از راه های حلال و با استفاده از ابزارهای مشروع متمرکز کند، و از خطر سودجویی بدون توجه به مشروعیت آن، بر حذر باشد.نزدیک نشدن به مرزهای حرام و دوری کردن از ابزارهای نامشروع درآمد، مستلزم شناخت احکام شرعی فعالیت های اقتصادی میباشد. بنابراین تا تفقه و بصیرت کامل در فرهنگ اسلامی وجود نداشته باشد و تا فرهنگ اقتصادی اسلام درباره نحوه مالکیت و انواع مالکیت و راههای تحصیل و خرج و به جریان انداختن ثروت و مال و مجاری صحیح تولید وتوزیع و نیز درباره منابع ثروت از قبیل زمین ها ، آب ها ، معادن و دریاها و به طورکلی حدود و حقوقی که با مال و ثروت ارتباط دارد ،شناخته نشود ، انسان ها در پیمودن راه اقتصادی دچار انحراف ها ، افراط ها و تفریط ها میگردند و در نتیجه ، مصایب دردناک اقتصادی از قبیل تراکم ثروت ، تورم ، احتکار ، اجحاف ، فقر ، ورشکستگی و بیکاری در اجتماع پیش می آید . از این رو از اواخر قرن بیستم تلاش هایی برای اسلامی شدن اقتصاد در جهان اسلام آغاز شد، ابتدا بانک داری اسلامی مطرحشد و حذف بهره از عملیات بانکی به عنوان گامی به سوی اسلامی شدن اقتصاد به حساب آمد، سپس اسلامی شدن بیمه مورد بررسی قرار گرفت. فقهای مسلمان برای طرح جایگزین بان کداری و بیمه کنونی ، الگوهای سرمایه گذاری سپرده ها بر اساس عقود شرعی در بانکداری و تکافل در بیمه را پیشنهاد دادند که این راه حل ها مبتنی بر هبه، مضاربه و وکالت می باشد که از ابزارهای مالی اسلامی است. مضاربه یکی از روش های تامین مالی فعالیتهای اقتصادی مورد تایید اسلام است و از آنجا که این عقد کاربرد وسیعی در فعالیت های تجاری و اقتصادی دارد، لذا تطابق عملکرد آن با مبانی فقهی و دیدگاه های حقوقی، قانونی، اقتصادی و مالی،می تواند ما را در رفع مشکلات بانکداری و بیمه کنونی در ایران یاری رساند. از این رو مقاله پیش رو با استفاده از روش تحقیق توصیفی- تحلیلی ماهیت سازوکارهای موجود در الگوهای بانکداری و بیمه مبتنی بر مضاربه را تبیین کرده است
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا CIIF03_001 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/772384/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:چرخیان، مژده و صحت، سعید،1396،بررسی الگوهای بانکداری و بیمه مبتنی بر عقد مضاربه در اسلام،سومین همایش مالی اسلامی،تهران،https://civilica.com/doc/772384
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، چرخیان، مژده؛ سعید صحت)
برای بار دوم به بعد: (1396، چرخیان؛ صحت)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- چالش ها و راهکارهای ارز دیجیتال در ایران
- بررسی حقوق متهم تحت نظر از منظر قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92 در زمینه دادرسی عادلانه
- اوراق صکوک مضاربه موازی الگویی نوین درتامین مالی شهرداریها
- تاثیر شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT) بر بهبود نشانگان جسمی و روانی زنان پیش از قاعدگی (مطالعه موردی: شهرتهران)
- مروری بر واحد پول مجازی بیت کوین و تاثیر آن بر تجارت الکترونیکی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- رابطه جهت گیری مذهبی و تاب آوری با رضایت از زندگی زنان خانه دار
- نقش موسیقی و ریتم در سیمای معنوی بشریت پس از اسلام
- قران و بهبود تعاملات اجتماعی
- پیامبر پرچم دار وحدت در جامعه جهانی
- دیدگاه های فقهی ملااحمد نراقی ومیرزا مسیح استر ابادی و شیخ جعفر کاشف الغطا در مورد ولایت فقیه
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح ایجاد مناطق ویژه اقتصادی براساس قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: ماده «طرح استفساریه بند «ج» ماده (۱۱۲) قانون برنامه ششم توسعه
- بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور (۲۸ . بخش مدیریت و توسعه روستایی و عشایری)
- بازنگری در نظام مدیریت و سیاستگذاری توسعه روستایی، مبتنی بر ویژگی ها و تجارب جهاد سازندگی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.