سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: MATNPAGOOHI05_014
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 354
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 23 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله انطباق دو منظومه غنایی از دیدگاه روایت شناسی ساختارگرا
چکیده مقاله:
روایت شناسی ساختارگرا به عنوان یکی از مهمترین تلاشهای روایت شناسانه، کار خود را در نخستین ده ههای قرن بیستم آغاز کرد و ادب غنایی بهترین حوزه برای مطالعات در این حوزه است. مطالعات اساسی وگسترده در این زمینه، نخستین بار از سوی فرمالیست هایروسی صورت گرفته است و گرماس از نظریهپردازان معروف این حوزه است که الگوی کنشی، زنجیره های روایی ومربعمعناشناسی از دستاوردهای وی در ساختارگرایی و مطالعات ادبی است. همچنین خسرو و شیرین و لیلی و مجنون از برجسته ترین و زیباترین داستان های ادب غنایی فارسی به شمار می آیند که به وسیله نظامی گنجوی به نظم درآمدهاند؛ از این رو در این پژوهش، سعی بر آن است، این دو منظومه غنایی با تکیه برنظریات سهگانه گرماس، تجزیه و تحلیل شود و مقایسهای بین این دو منظومه از این دیدگاه صورت گیرد. هدف اصلی دست یافتن به میزان انطباق این دو اثر با الگوی گرماس (الگوی کنشی، زنجیره های روایی مربعومعناشناسی ) است. حاصل این پژوهش که به روش توصیفی- تحلیلی و بر مبنای مطالعات کتابخانه ای انجام شده، بیانگر این است که دو منظومه غنایی خسرو و شیرین و لیلی و مجنون در قالب نظریه ساختارگرایانه و معناشناسانه گرماس قابل بررسی هستند و با اندک تفاوتی با یکدیگر، از الگوی ساختاری و روایی کاملی برخوردارند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا MATNPAGOOHI05_014 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/761543/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آریان، حسین و نصیری افراپلی، عذرا و رشیدآبادی، زکیه و روحانی فرد، معصومه،1397،انطباق دو منظومه غنایی از دیدگاه روایت شناسی ساختارگرا،پنجمین همایش متن پژوهی ادبی نگاهی تازه به سبک شناسی، بلاغت، نقد ادبی،تهران،https://civilica.com/doc/761543
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، آریان، حسین؛ عذرا نصیری افراپلی و زکیه رشیدآبادی و معصومه روحانی فرد)
برای بار دوم به بعد: (1397، آریان؛ نصیری افراپلی و رشیدآبادی و روحانی فرد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- آسیب شناسی زبان در شعر کودک (با تکیه بر آثار ناصر کشاورز افسانه شعبان نژاد ،شکوه قاسم نیا،جعفری ابراهیمی)
- بینامتنیت قرآنی و فراخوانی شخصیت های دینی در شعر ابومعتوق الحویزی
- بررسی تشبیه در 500 صفحه از مجموعه اشعار منوچهر آتشی
- پژواک گسترده مضامین داستانی منظومه های پهلوانی در جهانگیرنامه قاسم مادح (نگاهی به جهانگیرنامه از منظر نظریه بینامتنیت)
- مولفه های اصلی ذهن آگاهی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- سیمای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در شعر حمید حلمی البغدادی
- مولفه های مکتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
- مکتب حاج قاسم و بیداری جهان اسلام
- مکتب شهادت در منتظران ظهور امام زمان (عج): لازمه های انگیزشی و رفتاری
- رویکردهای نظامی و سیاسی و اجتماعی حاج قاسم در مواجهه با بحران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.