سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: ICRARE05_129
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 156
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تحلیل ترک خستگی در سوراخ پیچ ریل در محل درز و تخمین عمر رشد آن
چکیده مقاله:
هرچند که امروزه نسبت به قبل، به کارگیری درز ریل پیچی به مراتب کاهش یافته و اغلب از خطوط جوشکاری شده پیوسته استفاده میشود، اما بنا به دلایلی نظیر لزوم استفاده از درز ریل عایق در سیستم مدار راه، همچنان استفاده از درز ریل پیچی جهت اتصال قطعات ریل لازم میباشد.شکستگی ریل ناشی از گسترش ترک سوراخ پیچ (ترک ستاره ای)، یکی از خرابیهای غالب و رایج درز ریل پیچی بوده و از نقطه نظر ایمنی نیز حایز اهمیت میباشد؛ چرا که اگر در حین عبور قطار این شکستگی رخ دهد، منجر به خروج از خط خواهد شد. نتایج پژوهشها و مشاهدات میدانی نشان میدهد که این ترکهاعمدتا در اطراف اولین سوراخ جوانه زده و با زاویه حدود 45 درجه نسبت به راستای افق، به سمت تاج و پاشنه ریل رشد میکنند. در این پژوهش، ابتدا با استفاده از روش اجزای محدود، مدلی برای درز ریل ارایه و به صورت شبه استاتیکی تحلیل گردیده است.پس از آن، ضمن بررسی ضرایب شدت تنش در یک سیکل بارگذاری چرخ برای ترکهای مختلف، محلی که در آن حداکثر مقدار ضریب شدت تنش معادل ایجاد میشود، تعیین شده است. سپس تاثیر تغییرات سه پارامتر بار محوری، سرعت قطار و سختی تکیه گاه ریل بر ضرایب شدت تنش نیز بررسی شده است. در پایان، مساله رشد ترک خستگی به صورت گام به گام و بر اساس رابطه پاریس تحلیل شده است. به کمک معیار حداکثر تنش مماسی، امتداد رشد ترک در هر مرحله به دست آمده نهایتاو طول بحرانی ترک و تعداد کل سیکل های بارگذاری تا لحظه شکست به دست آمده است. نتایج نشان میدهد که از زمان جوانه زنی ترک خستگی تا لحظه شکست ریل، حدود 1250000 سیکل بارگذاری که معادل 25 میلیون تن بار ناخالص عبوری از روی درز میباشد، طی میشود. از نتایج کاربردی این مقاله میتوان به بهینه سازی امور نگهداری خط و تصمیم گیری در مواردی همچون تعویض ریل ترکخورده یا عدم آن و زمان بندی مناسب جهت بازرسیهای درز ریل اشاره کرد.
کلیدواژه ها:
درز ريل پيچي، ترك جان ريل، رشد ترك خستگي، مكانيك شكست الاستيك خطي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/745509/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محمدزاده، سعید و پایدار، حامد و کشاورزیان، حسن،1396،تحلیل ترک خستگی در سوراخ پیچ ریل در محل درز و تخمین عمر رشد آن،پنجمین کنفرانس بین المللی پیشرفتهای اخیر در مهندسی راه آهن،تهران،،،https://civilica.com/doc/745509
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، محمدزاده، سعید؛ حامد پایدار و حسن کشاورزیان)
برای بار دوم به بعد: (1396، محمدزاده؛ پایدار و کشاورزیان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- کاربرد ژئوگریدها در بهسازی خطئط راه آهن
- بررسی عوامل موثر بر روند سایش تیغه و تکه مرکزی سوزنها در محور کاشمر بافق (راه آهن شرق)
- آلاینده های خاک و روش های پاکسازی آنها
- آشنایی وشناخت هنرآموزان و دانشجویان وهنرجویان رشته عمران ازمعایب اصلی جوش در اتصالات سازه های اسکلت فلزی
- بررسی عوامل موثربرکاهش هزینه های تعمیرونگهداری سوزن دوراهه ها راه آهن
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- مقایسه بازتاب نور خورشید از سطح لایه های آسفالتی رنگی با استفاده ازآزمایش میدانی
- بررسی آزمایشگاهی اثر نفوذ رواناب در عملکرد بستر ماسه ای روسازی آسفالت متخلخل
- ارزیابی اثر بارگذاری دینامیکی بر ضرایب شدت تنش روسازی آسفالتی ترک خورده با استفاده از المان محدود
- مطالعه خصوصیات مخلوطهای آسفالتی دارای قیر معدنی و زایکوترم
- تاثیر نانو لوله های کربنی بر روی قیرهای تولیدی شرکت نفت پاسارگاد
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.