سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی رابطه سلامت معنوی و ناامیدی با خودکار آمدی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 611
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PPDMED02_086

تاریخ نمایه سازی: 16 تیر 1397

چکیده مقاله بررسی رابطه سلامت معنوی و ناامیدی با خودکار آمدی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

زمینه و هدف: ناامیدی یکی از اختلالات مربوط به سلامت روان است که منجر به تضعیف روابط بین فردی و سلامت روان بویژه در قشر جوان می شود. مطالعات مختلف نشان داده است که سلامت معنوی با سلامت روان مرتبط است. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط سلامت معنوی و ناامیدی و مولفه خودکارآمدی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد.روش کار : این پژوهش توصیفی- همبستگی در سال 1393 انجام شد. تعداد 175 نفر از دانشجویان دانشکده های پزشکی، بهداشت و فناوری های علوم نوین در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند . اطلاعات با پرسشنامه های مشخصات دموگرافیک، سلامت معنوی و نا امیدی و خودکار آمدی جمع آوری گردید و با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد و سطح معنی دار کمتر از05/ 0 در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین نمره سلامت معنوی در دانشجویان 97/5 و نمره ناامیدی 3/58 بر آورد شد. همچنین بین سلامت معنوی و ناامیدی در دانشجویان، همبستگی معنادار و معکوس وجود داشت (P˂0.0001 و R= -0.632 )همچنین رابطه معنی دار و مثبت بین سلامت معنوی و خودکارآمدی (P˂0.0001 و R= 0.41 ) و همچنین رابطه معنی دار و معکوسی بین ناامیدی و مولفه خودکارآمدی (P˂0.0001 و R= -0.50) وجود داشت. نتایج: توجه به عواملی مانند مذهب، اعتقاد به خدا، اعمال مذهبی، توکل به خدا و هدفمند بودن در زندگی می تواند باعث کاهش ناامیدی در افراد گردد و از بروز اختلالات روان پیشگیری کند. پیشنهاد می گردد در دانشگاه ها دوره های آموزشی جهت ارتقا سلامت معنوی برگزار گردد.

کلیدواژه های بررسی رابطه سلامت معنوی و ناامیدی با خودکار آمدی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

نویسندگان مقاله بررسی رابطه سلامت معنوی و ناامیدی با خودکار آمدی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

علی محمد کشتکار

گروه پرستاری، بیمارستان شهید چمران،دانشگاه علوم پزشکی شیراز،شیراز،ایران

مریم حسن شاهی

کارشناس ارشد رشته آموزش بهداشت و ارتقا سلامت،گروه آموزش بهداشت و ارتقا سلامت،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی شیراز،شیراز،ایران

مقاله فارسی "بررسی رابطه سلامت معنوی و ناامیدی با خودکار آمدی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان" توسط علی محمد کشتکار، گروه پرستاری، بیمارستان شهید چمران،دانشگاه علوم پزشکی شیراز،شیراز،ایران؛ مریم حسن شاهی، کارشناس ارشد رشته آموزش بهداشت و ارتقا سلامت،گروه آموزش بهداشت و ارتقا سلامت،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی شیراز،شیراز،ایران نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره ملی روان شناسی و آسیب های روانی-اجتماعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معنویت، دانشجو، نامیدی، سلامت، خودکارآمدی هستند. این مقاله در تاریخ 16 تیر 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 611 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که زمینه و هدف: ناامیدی یکی از اختلالات مربوط به سلامت روان است که منجر به تضعیف روابط بین فردی و سلامت روان بویژه در قشر جوان می شود. مطالعات مختلف نشان داده است که سلامت معنوی با سلامت روان مرتبط است. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط سلامت معنوی و ناامیدی و مولفه خودکارآمدی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی دانشگاه علوم پزشکی و سلامت معنوی طبقه بندی شده است.