بررسی علل و زمان ریزش گل ومیوه در 4 رقم زردآلو

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 37,997

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR03_071

تاریخ نمایه سازی: 7 تیر 1388

چکیده مقاله:

زردآلو (Prunus armeniaca L) متعلق به جنس پرونوس است و کشور ایران از نظر میزان تولید این محصول ارزشمند دارای مقام دوم جهانی می باشد که نشان دهنده اهمیت انجام تحقیقات بیشتر جهت اصلاح ارقام و ایجاد شرایط مطلوب کشت و کار آن می باشد. در این پژوهش 4 رقم زردآلوی بومی ایران در شرایط آب و هوایی کرج از نظر میزان ریزش میوه و عملکرد مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش به صورت تلاقی های دی آلل کامل انجام پذیرفت. داده های مربوط به تشکیل میوه در سه دوره شمارشی جمع آوری و میزان تولید میوه در هر مرحله بررسی شد. اولین ریزش میوه حدود 10 روز بعد از گرده افشانی اتفاق افتاد و مربوط به گلهای گرده افشانی نشده بود. با توجه به اینکه گرده افشانی به صورت دستی انجام شده بود علت آن به نقص مادگی و عقیمی گلها نسبت داده شد که بر اساس نتایج تفاوت معنی داری بین ارقام از نظر درصد تشکیل میوه در این مرحله مشاهده شد و بیشترین ریزش در ارقام نصیری و شاهرودی و کمترین ریزش میوه در رقم جهانگیری بود. ریزش دوم میوه حدود 20 روز بعد از گرده افشانی و مربوط به میوه چه های تلقیح نشده ای بود که در اثر ناسازگاری گرده افشانی ریزش نمودند، نتایج نشان داد که هر 4 رقم مورد بررسی خودناسازگار بوده و بین ارقام ناسازگاری مشاهده نشد. سومین ریزش میوه حدود 45 روز بعد از گرده افشانی مشاهده شد و مربوط به سقط جنین می باشد که بر اساس نتایج در ارقام نصیری و شاهرودی تعداد زیادی از میوه ها ریزش نموده و تفاوت معنی داری با دو رقم نوری و جهانگیری مشاهده شد و مشخص شد که رقم جهانگیری دارای بالاترین سلامت مادگی است. نتایج بررسی جوانه زنی دانه گرده نشان داد که نرعقیمی در ارقام مورد مطالعه منتفی است و اثرات ساده مربوط به نوع والد گرده دهنده در تشکیل میوه اولیه معنی دار نشد.

نویسندگان

فاطمه نکونام

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

محمد رضا فتاحی مقدم

استاد گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشکده تهران

علی عبادی

دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حاجی لو ج، گریگوریان و، محمدی ا، ناظمیه ع، برگوس ...
  • دژم پور ج، گریگوریان .، 1383، اثر نوع دانه گرده ...
  • Halasz J, Hededus A, Pedryc A., 2006, Review of the ...
  • Lillecrapp AM, Wallwork MA, Sedgley M., 1999, Female and male ...
  • نمایش کامل مراجع