بررسی میزان آلودگی باکتریایی پوست و آب در دو فصل گرم و سرد در مزارع پرورش قزل آلای رنگین کمان استان کهگیلویه و بویر احمد

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 273

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SCCWF02_101

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

چکیده مقاله:

باکتری ها مهمترین عوامل بیماری زا و تلفات ماهیان پرورشی محسوب می شوند. استرس ناشی از تغییرات دمایی در فصولمختلف سال به همراه استرس ناشی از نوسانات اکسیژن محلول و سایر عوامل استرس زای دیگر منجر به تنزل وضعیتسلامت ماهی می شوند و از آنجا که ماهی ها ارتباط نزدیک با میکروفلور آب دارند، با تشکیل کلونی به بافت میزبان نفوذمی کنند. مواد و روش کار: نمونه برداری از 6 فارم پرورشی ماهی قزل آلای رنگین کمان استان کهگیلویه و بویر احمد، از پوستو آب پرورشی ماهیان در دو فصل تابستان (گرم) و پاییز (سرد) صورت گرفت. به منظور ارزیابی فلور باکتریایی پوستماهیان مورد مطالعه، پس از صید، ماهی را کاملا با سرم فیزیولوژیک شستشو داده و با رعایت اصول استریلیتی 1 سانتی مترمربع از پوست را جدا کرده و بعد از انجام هموژن سازی جهت کشت از محیط TSA (تریپتیک سوی آگار) استفاده گردید. جهت اندازه گیری دقیق باکتری های هوازی و بی هوازی اقدام به کشت پورپلیت گردید. پس از طی مرحله یانکوباسیون شمارش باکتری ها بر اساس تعداد کلنی ها محاسبه گردید. در ضمن پس از نمونه برداری از آب محیطپرورش و رقت سازی، کشت مطابق شرایط فوق انجام گردید. یافته ها و نتیجه گیری: نتایج حاصل نشان داد که میزان فلور باکتریایی آب و پوست (برحسب CFU) در فصل گرم سال به ترتیب با میانگین 6.73 (±0.56) و 7.3(±0.79) با فلور باکتریایی آب و پوست در فصل سرد سال به ترتیب با میانگین 4.11 (±0.29) و 4.8 (±0.31) اختلاف آماری معنی داری را نشان می دهد (p<0.05). این نتایج ارتباط مستقیم بین میزان بار باکتریایی آب و پوست ماهی را با افزایش دما در فصول گرم سال بیان می کنند. اگرچه حضور باکتری رویپوست نشانه ی بیماری نیست، اما افزایش بار باکتریایی نشانه خطر در مدیریت فارم های پرورش ماهی می باشد و بر لزوماستفاده بیشتر از ضدعفونی کننده ها و داروهای موثر بر کاهش بار باکتریایی در فصول گرم سال تاکید دارد.

کلیدواژه ها:

آلودگی باکتریایی ، پوست ، آب ، فصول گرم وسرد ، قزل آلای رنگین کمان ، کهگیلویه و بویر احمد

نویسندگان

رضا ایجاب

دانشگاه آزاد اسلامی ,واحد کازرون ,باشگاه پژوهشگران جوان ,کازرون ,ایران

علی قربانی رنجبری

دانشگاه آزاد اسلامی ,واحد کازرون ,باشگاه پژوهشگران جوان ,کازرون ,ایران

حسین فتاحی

گروه میکروب شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، ایران