مطالعه تنوع ژنتیکی زالزالک های استان قزوین Crataegus spp با استفاده از صفات مرفولوژیکی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 412

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI09_243

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

چکیده مقاله:

ذخایر ژنتیکی اعم از گیاهی و جانوری بویژه درختان و درختچه های جنگلی در تامین نیاز های مختلف بشر و سایر موجودات زنده، اصلاح درختان، حفظ آب وخاک، حیات وحش و... در طول تاریخ نقش مهمی داشته ودارند. گزارش های محققین علوم زیستی بیانگراین است که تنوع موجود دراین منابع مهم وحیاتی روز بروز کاهش یافته و بعضی گونه ها منقرض و بعضی هم درحال انقراض می باشند. سلکسیون توده دربین ژنوتیپ های بومی درختان میوه و درختان جنگلی ، اولین قدم در جهت اصلاح ارقامی و یا پایه هایی با کیفیت برتر و سازگار با شرایط محیطی مختلف می باشد. این تحقیق به منظور بررسی شناسایی تنوع ژنتیکی گونه های مختلف زالزالک در میان گونه های موجود در ایران اجرا شد. زالزالک به عنوان پایه برای گلابی و به بسیار مورد استفاده میباشد. استان قزوین یکی از استان های مناسب رشدو نمو این درخت می باشد که در بخش های کوهستانی و بصورت درختان پراکنده وجود دارد. در این تحقیق در بررسی تنوع گونه ای ذخایر ژنتیکی درختان زالزالک استان قزوین تعداد 3 گونه شناسایی گردید

نویسندگان

مجید گلمحمدی

دانشجوی دکتری ژنتیک مولکولی دانشگاه محقق اردبیلی و عضو هیات علمی بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین،ایران.

سعید رشوند

عضو هیات علمی بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین،ایران.

منصوره کشاورزی

استادیار بخش تحقیقات باغبانی، موسسه تحقیقات باغبانی ،کرج ایران.