چیستی ترجمه و اقسام و روش های آن با الگو گیری از مترجمان برتر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین علوم انسانی در قرن 21
  • کد COI اختصاصی: NAHC01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 854
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد حسینی

کارشناسی ارشد دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم قم

رحمان عشریه

استادیار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

چکیده

ترجمه عبارت است از انتقال معنی کلام از زبانی به زبان دیگر به گونه ای که تمامی معانی و مقاصد منظور، در متن اصلیرا شامل شود. نیز یک ترجمه کامل باید از تساوی مفردات ترجمه با متن اصلی (چه در کمیت و چه در جایگاه آن)، هم مانندیروابط کلام که برای ایجاد ترکیبات به کار می برند و تشابه ذوات برخوردار باشد. تسلط به زبان مادری، تسلط به زبان خارجی،مجزا ساختن هر دو زبان از یکدیگر از لحاظ اختلافی که در بین آنها در مورد قواعد دستوری و ... وجود دارد نیز از شرایط فنییک مترجم به حساب می آید. نهضت واقعی ترجمه از نیمه دوم قرن دوم پا گرفت و در قرن سوم هجری، این نهضت به اوج خودرسیده است. این فن یکی از فنونی است که پیشرفت علوم و تکنولوژی وامدار آن است چرا که در سایه ترجمه کتب و آثار عربیبود که غربیان به منبعی سرشار از علم و حکمت دست یافتند.

کلیدواژه ها

ترجمه، روش، دهخدا، مترجمان برتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.