شناسایی و اولویت بندی شاخص های ارزیابی ریسک در بازاریابی سبز با استفاده ازتکنیک MCDM تصمیم گیری چند معیاره ، مورد مطالعه: شهرکهای صنعتی شهرستان اهواز
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 658
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICMET01_095
تاریخ نمایه سازی: 7 اسفند 1396
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر مطالعه ای اکتشافی به منظور طراحی مدلی برای شناسایی و اولویت بندی شاخصهای ارزیابی ریسک در بازاریابی سبز بوده که از لحاظ هدف، پژوهشی ترکیبی میباشد، چرا که در این پژوهش تسلسل اکتشافی، توصیفی مورد نظر بوده است. همچنین، این پژوهش در بعد اکتشافی از لحاظ گردآوری دادهها در زمره تحقیقات میدانی در قالب مصاحبه های نیمه ساختاریافته عمیق و در بعد تاییدی تحقیقی توصیفی، قرار دارد. به علاوه، پژوهش پیش رو در بعد اکتشافی ازنظر داده کیفی و در بعد تاییدی کمی میباشد. جامعه آماری پژوهش، شامل مدیران، کارشناسان و متخصصان کسب و کارهای تولیدی فعال در زمینه تولید محصولات سبز در شهرکهای صنعتی شهرستان اهواز میباشند. روش نمونهگیری این پژوهش روش قضاوتی و غیر احتمالی میباشد و تعداد 80 نفر از خبرگان شرکتهای نامبرده فوق به عنوان نمونه انتخاب گردیدهاند. ابزار جمع آوری دادهها در بعد کیفی مصاحبه های نیمه ساختار یافته و در بعد کمی پرسشنامه محقق ساخته میباشد که روایی محتوای آن توسط خبرگان امر و اساتید دانشگاه و روایی سازه آن از طریق تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی و تایید قرار گرفت. با توجه به خروجی آلفای کرونباخ (871/0 ،(پایایی ابزار اندازهگیری تایید گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات در مرحله شناسایی شاخصها با استفاده از نرم افزار spss و در مرحله اولویتبندی از طریق روش ترکیبی anp- dematel و با استفاده نرم افزارهای decision super و matlab صورت میپذیرد. نتایج بدست آمده از بررسی ادبیات موضوع و تجزیه و تحلیل نظر خبرگان حاکی از شناسایی 11 شاخص عمده در زمینه ارزیابی ریسک بازاریابی سبز به شرح ریسک بازار، ریسک مشتری، ریسک تامین ، ریسک رقابتی، ریسک فنی، ریسک عامل تولیدو عملیات، ریسک امنیتی، ریسک مالی، ریسک سازمانی، ریسک رفتاری و ریسک اکولوژی میباشد. همچنین یافته های حاصل از روش ترکیبی anp + dematel و خروجی سوپر ماتریس نهایی ضمن تایید عوامل شناسایی شده، نشان داد که ریسک توسعه بازار و ریسک اکولوژیکی بیشترین اولویت ها و ریسک قانونی کمترین اولویت را به خود اختصاص داده اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی عباس زاده
گروه مدیریت بازرگانی، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران و گروه مدیریت بازرگانی، واحد اهواز،دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
مریم درویشی
استادیار، گروه مدیریت صنعتی، واحد امیدیه، دانشگاه آزاد اسلامی، امیدیه، ایران.