سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: GEOGRAPHIC01_191
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 225
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله پهنه بندی حساسیت خطر وقوع زمین لغزش با استفاده از مدل ترکیبی قضیه بیز و فرایند تحلیل شبکه ای در حوضه کندیرق چای
چکیده مقاله:
در سالهای اخیر با افزایش خسارات ناشی از وقوع زمین لغزش، بشر در صدد کاهش زیان های آن برآمده است. بنابراین، با شناساییمناطق مستعد زمینلغزش و رتبهبندی آنها میتوان تا حدودی از خطرات ناشی از رخداد این پدیده جلوگیری نمود. هدف این پژوهششناسایی عوامل موثر در وقوع زمین لغزش حوضه کندیرق چای و پهنه بندی این حوضه به لحاظ خطر رخداد زمین لغزش با استفاده ازروشهای فرایند تحلیل شبکه و قضیه بیز می باشد. در این راستا با توجه به مرفوکتری حوضه و نیز نتایج پژوهش های گذشته، 10 عاملموثر در رخداد زمین لغز شهای حوضه آبریز کندیرق چای شامل لیتولوژی، کاربری اراضی، بارش، شیب، جهت شیب، فاصله از جاده، فاصله از گسل و فاصله از آبراهه، شاخص قدرت آبراهه (SPI) و شاخص حمل رسوب (STI)، شناسایی و مورد استفاده قرار گرفتند. در ادامه جهت امتیازدهی به عوامل و معیارها و طبقه بندی ها از دو روش فرایند تحلیل شبکه ای ANP و ضیه بیز استفاده شده است. بدین صورت که برای مقایسه و رتبه بندی پارامترها از فرایند تحلیل شبکه ای (ANP) و برای تعیین وزن کلاس های هر پارامتر از مدل قضیه بیز استفاده شده است. نقشه نهایی به دست آمده به 4 کلاس لغزشی تقسیم گردید. نتایج نشان میدهد که پهنه های با خطر کم و پهنه با خطر زیاد دارای کمترین مساحت در سطح حوضه کندیرق چای هستد. از طرف دیگر پهنه های با خطر متوسط و زیاد بیشترین مساحت حوضه را به خود اختصاص داده اند. تطبیق سطوح لغزش یافته و پهنه های مواجه با خطر نشان میدهد که مناطقی که در رده خطر خیلی زیاد و متوسط قرار دارند دارای بیشترین مساحت از سطوح لغزشی هستند. به طوریکه پهنه با خیلی خطر زیاد 35 درصد( 79 کیلومتر مربع) و پهنه با خطر زیاد 32/6 درصد ( 72 کیلومترمربع) از زمین لغزش ها را به خود اختصاص داده اند. به عبارت دیگر بیش از 77 درصد زمین لغزشها با پهنه های خطر خیلی زیاد و متوسط مطابقت دارند. همچنین عوامل سنگ شناسی، شیب و فاصله از آبراهه بیشترین تاثیر را در وقوع زمین لغزش داشته اند. بنابراین میتوان گفت که دقت و صحت نقشه پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از فرایند تحلیل شبکه ای (ANP) و قضیه بیز در حوضه کندیرق چای قابل قبول است.
کلیدواژه ها:
زمين لغزش، ANP، قضيه بيز، كنديرق چاي، پهنه بندي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/679482/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مددی، عقیل و بهشتی جاوید، ابراهیم و آقازاده، نازفر،1396،پهنه بندی حساسیت خطر وقوع زمین لغزش با استفاده از مدل ترکیبی قضیه بیز و فرایند تحلیل شبکه ای در حوضه کندیرق چای،اولین همایش اندیشه ها وفناوری های نوین در علوم جغرافیایی،،،https://civilica.com/doc/679482
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، مددی، عقیل؛ ابراهیم بهشتی جاوید و نازفر آقازاده)
برای بار دوم به بعد: (1396، مددی؛ بهشتی جاوید و آقازاده)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی منابع آلودگی آبهای سطحی وزیر زمینی ایران وتاثیر آن بر محیط زیست انسان و گیاه وراهکار های مقابله با آن
- پهنهبندی خطر و پتانسیل زمین لغزش در حوضه کندیرق چای با استفاده از مدل بیز وسیستم اطلاعات جغرافیایی
- مالکیت بستر و حریم رودخانهها
- شناسایی و ارزیابی شاخصهای ریسک دربیمه مسئولیت ناشی ازاجرای عملیات ساختمانی با استفاده از تلفیق تکنیکهای تحلیل عاملی DEMATEL فازی aHPفازی، ANPفازی
- وزن دهی قواعد دسته بندی فازی با استفاده از تحلیل ROC
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی نقش دیجیتال مارکتینگ و رسانه های مجازی در توسعه و بهبود مشاغل گردشگری
- بررسی پتانسیل گرشگری غذایی بومی و سنتی و تاثیر آن در توسعه ی کارآفرینی و گردشگری ایران
- توسعه ملی جمهوری اسلامی ایران با تبیین بازتاب های موقعیت ژئوپلیتیکی
- گردشگری دینی و مذهبی
- نقش عوامل ژئومورفولوژیک در توسعه فیزیکی شهر بیجار با تاکید بر برنامه ریزی محیطی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.