ارزیابی عملکرد بخش مدارک پزشکی بیمارستان‌های منتخب در شهر اصفهان با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی در سال 1387

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,143

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICIORS02_135

تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1387

چکیده مقاله:

مقدمه: بخش مدارک پزشکی نقش مهمی در ارزیابی، برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی کمی و کیفی خدمات مراقبت بهداشتی درمانی دارد. در پژوهش حاضر، پژوهشگران اقدام به ارزیابی عملکرد بخش مدارک پزشکی در بیمارستانهای منتخب شهر اصفهان (بیمارستان‌های الزهرا، کاشانی و خورشید) بوسیله روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی در سال 1378 نموده‌اند. روش بررسی: این پژوهش کاربردی و از دسته مطالعات توصیفی ـ مقطعی بود. جمعه پژوهش شامل بخش‌های مدارک پزشکی بیمارستان‌های الزهرا، آیت‌ا... کاشانی و خورشید می‌باشد. روش گردآوری داده‌ها با استفاده از مصاحبه‌ با افراد صاحب‌نظر در رشته مدارک پزشکی در سطح بیمارستانها، دانشگاه و مسوولین ارزشیابی بیمارستانها از معاونت درمان انجام شد. نتایج حاصل از جلسات فوق در فرمهای ماتریسی (ابزارهای جمع‌آوری داده) وارد گردید. اساس رتبه‌بندی بخش مدارک پزشکی بیمارستانهای منتخب، استفاده از روش تحلیل فرایند سلسله مراتبی (Analytical Hierarchy Process: AHP) بود. داده‌های به دست آمده از ماتریسهای تشکیل شده برای تجزیه و تحلیل وارد نرم‌افزار Expet Choice شدند، مقیاس امتیازدهی بر اساس میزان برتری از 1 تا 9 بود. یافته‌ها: نتایج نشان داد از جنبه مدیریت اطلاعات، واحد بایگانی با وزن نسبی 426/0 دارای بیشترین درجه اهمیت نسبت به سایر واحدها بود. در حالی که از جنبه مشتری، واحد پذیرش با وزن نسبی 86/0 بیشترین درجه اهمیت نسبت به سایر واحدها را به خود اختصاص داده بود. ضمنا وزن نسبی بخش مدارک پزشکی بیمارستانها به ترتیب امتیاز عبارتند از: الزهرا با 394/0 در رتبه اول، کاشانی با 342/0 در رتبه دوم و خورشید با 264/0 در رتبه سوم قرار گرفتند. نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت و رتبه‌های کسب شده در واحدهای مختلف ضروری است که اولویت‌بندی و تخصیص منابع بر اساس نتایج کارشناسی شده حاصل از تحلیل فرایند سلسله مراتبی صورت گیرد.

نویسندگان

سیما عجمی

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

سعیده کتابی

استادیار دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کتابی سعیده، انصاری محمداسماعیل، ناصری طاهری مظفر. انتخاب آمیخته بازاریابی ...
  • حق پرست، محمدرضا. بررسی و انتخاب آمیخته ترفیع مناسب جهت ...
  • احمدی، مریم؛برآبادی، مریم؛کامکار حقیقی، مهران. ارزیابی سیستم های اطلاعات بیمارستانی ...
  • Aczel, J., & Saaty , T. (1983) .Procedure for Synthesizing ...
  • Godwing Udo, G. (2000). Using analytical hierarchy process to analyze ...
  • Ahmed M. Islam R. and Alwahaibi S.Kh.. Developing quality heathcare ...
  • International Islamic University Malaysia (IIUM) International Islamic University Malaysia (IIUM) ...
  • نمایش کامل مراجع