بررسی تغییرات منطقهای بارش سالانه با استفاده از تکنیک زمین آماری کریجینگ، مطالعه موردی: استان فارس
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,792
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NSDEM02_064
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1387
چکیده مقاله:
درون یابی یکی از مهمترین تکنیکهایی است که اقلیم شناسان در مطالعات پهنه بندی از آن بهرهمند میگردند. روشهای درون یابی بر حسب ملاک های مختلف قابل تقسیم هستند. در این تحقیق تلاش بر آن است که ضمن معرفی روش درون یابی کرجینگ به عنوان یکی از روشهای دقیق و پر کاربرد، مراحل انجام این فرآیند با ذکر مثالی صورت گیرد. در این راستا میانگین بارش سالانه 12 ایستگاه سینوپتیک در استان فارس مورد بررسی قرار گرفت.
به منظور درون یابی میانگین بارش سالانه در ابتدا سمی واریوگرام تجربی محاسبه و ترسیم گشت. سپس 6 مدل کریجینگ بر این سمی واریوگرام برازش یافت و با استفاده از تکنیک ارزیابی متوالی Cross validation خطای تخمین مدلها برآورد گردید. نتایچ نشان داد که برازش مدل گوسی به روش کریجینگ با دامنه 200 کیلومتر بر سمی واریوگرام، بهترین الگو برای درون یابی میانگین بارش سالانه در مناطق مطالعاتی میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هما رزمخواه
هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
علی محمد آخوند علی
دانشیار دانشکده علوم و مهندسی آب دانشگاه شهید چمران اهواز
بهرام ثقفیان
استاد پژوهشی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :