سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: PSYCHO04_010
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 1,576
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس افکار خودکشی بک در نوجوانان دختر
چکیده مقاله:
هدف اصلی این پژوهش بررسی ویژگیهای روانسنجی مقیاس افکار خودکشی بک (BSSI) شامل همسانی درونی، رواییواگرا و روایی همگرا بود. به همین منظور برای شروع کار، سوالات این مقیاس بدلیل وجود خطاهای ترجمه قبلی، مجددابه فارسی ترجمه شدند. جامعه مورد مطالعه، نوجوانان دختر در محدوده سنی 11 تا 18 سال و ساکن استان تهران بودند،که 171 نفر آنها به روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب شده و پس از کنار گذاشتن پرسشنامه های بی پاسخ، بررسی هاروی 140 نفر انجام شد. از شرکت کنندگان دعوت شد، مقیاس افکار خودکشی بک (BSSI)، مقیاس سلامت روانی مثبت (PMH)، و مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس (DASS-21) را تکمیل کنند. نتایج نشان داد میزان آلفای کرونباخ جهت اندازه گیری همسانی درونی مقیاس BSSI در حد رضایت بخش مورد تایید است (α=0/87). روایی همگرا و واگرا از طریق محاسبه ضرایب همبستگی بررسی شد. ضریب همبستگی پیرسون بین مقیاس BSSI و مقیاس PMH، منفی و معنی دار بود (r=0/77). همچنین بین مقیاس BSSI و مقیاس DASS-21 همبستگی مثبت معنی دار (r=0/64)، وجود داشت. این نتایج، داشتن اعتبار همسانی درونی، روایی همگرا و روایی واگرای مقیاس افکار خودکشی بک BSSI را تاییدمی کنند. بر اساس نتایج این پژوهش، مقیاس افکار خودکشی بک برای سنجش این سازه در نمونه های نوجوانان دخترایرانی از پایایی و روایی کافی برخوردار است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا PSYCHO04_010 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/670024/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حشمتی مولایی، نفیسه و جهانگیری، فایزه و زندکریمی، غزال،1396،بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس افکار خودکشی بک در نوجوانان دختر،چهارمین کنفرانس بین المللی نوآوری های اخیر در روانشناسی،مشاوره و علوم رفتاری،تهران،https://civilica.com/doc/670024
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، حشمتی مولایی، نفیسه؛ فایزه جهانگیری و غزال زندکریمی)
برای بار دوم به بعد: (1396، حشمتی مولایی؛ جهانگیری و زندکریمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- برسی رابطه ویژگی های شخصیتی و اهداف پیشرفت با اضطراب امتحان با منطق فازی
- استفاده از هنر پتهدوزی و بررسی میزان استقبال آن در طراحی مانتو بانوان
- بررسی اختلالات گفتاری در دانش آموزان ابتدایی
- مقایسه سطوح استرس، اضطراب و افسردگی در افراد دارای افکار خودکشی بالا و افکار خودکشی پایین
- بررسی رابطه بین بهزیستی روانشناختی و آلکسی تیمیا با تاب آوری و افکار خودکشی در افراد وابسته به مواد در شهر شیراز
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- پیش بینی رفتار اخلاقی براساس هوش هیجانی در دانش آموزان دختر متوسطه دوم شهر بندرعباس
- بررسی رابطه ذهن آگاهی و توانمندی منش با شادکامی دانشجویان
- رابطه عزت نفس و تاب آوری با اضطراب امتحان در دانشجویان دانشگاه زنجان
- رابطه جهت گیری مذهبی با بهزیستی روانی و شادکامی در دانشجویان
- طراحی برنامه مداخله تقویت تجارب خوشبختی در جامعه ایرانی: یک مطالعه کیفی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.