سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: MEMARICONF01_205
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 383
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی تطبیقی تاثیر اقلیم بر ساختار حمام های سنتی دوره قاجار
چکیده مقاله:
در هنر و معماری یک جامعه ی سنتی اصول سنت بر نیرو های خلاقه ی انسان اثر می گذارند و کل جامعه را در تمامیتی گرد می آورند. معماری از آن دست اسناد و مدارکی است که منابع غنی از گذشتگان را به همراه داشته و یقینا تجزیه و تحلیل این آثار می تواند ما را در دستیابی به اصالت و فرهنگ خود رهنمون ساخته و در جهت استفاده مثبت و هوشمندانه از این گنجینه ارزشمند یاری رساند. در این راستا توجه به ابنیه تاریخی خصوصا بناهای عام المنفعه همچون گرمابه ها حایز اهمیت فراوان بوده و می تواند نتایج ارزشمندی همچون شناخت هرچه بهتر معماری بومی , آداب, سنن و فرهنگ ایرانی را به همراه داشته باشد. عوامل متعددی در شکل گیری فرم و قرارگیری فضا ها در گرمابه ها تاثیر دارند و یکی از این عوامل مهم اقلیم منطقه ایست که حمام ها در آن احداث می شوند. تحقیق حاضر به بررسی دو عدد از حمام های دوره قاجار و مقایسه آنها با دو نمونه شاخص همان دوره در اقلیم های متفاوت خواهد پرداخت. گرمابه های کردشت جلفا وگلشن تهران به عنوان نمونه های اصلی مورد بررسی واقع شده و گرمابه های گلشن لاهیجان و گله داری بعنوان نمونه های شاخص استفاده خواهند شد. پژوهش حاضر ابتدا به بررسی سیر تحول گرمابه در تاریخ ایران خواهد پرداخت, سپس به بررسی نحوه قرار گیری فضاها و بررسی تک تک فضاهای شاخص گرمابه ها، معرفی و مقایسه آنها در چهار نمونه پرداخته و نتیجه گیری می کند که عمده تاثیر اقلیم بر ساختار گرمابه ها نه بر روی فضاها و سلسله مراتب آنها، بلکه بر روی مصالح ساخت و نحوه قرار گیری آنها در منطقه مورد نظر می باشد.
کلیدواژه ها:
حمام ، اقليم ، فضا ، نظافت , سنت ، قاجار
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/652969/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حق طلب، آرش و خسرونیا، مرتضی،1396،بررسی تطبیقی تاثیر اقلیم بر ساختار حمام های سنتی دوره قاجار،کنفرانس پژوهشهای معماری و شهرسازی اسلامی و تاریخی ایران،شیراز،،،https://civilica.com/doc/652969
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، حق طلب، آرش؛ مرتضی خسرونیا)
برای بار دوم به بعد: (1396، حق طلب؛ خسرونیا)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- طبقه بندی و معرفی سفال شهر استخر در قرن های 3 و 4 هجری قمری
- سیر تحول گرمابه ها حمام در معماری ایران استان گیلان
- بررسی الگوی طراحی در معماری حمام های قاجار جنوب ایران
- نقش راه ها بر شکل گیری ساختار فضایی شهر کرمان در دوره صفوی و قاجار
- مصادیق پایداری در معماری بومی شهر سیرجان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- یادگیری عمیق در سنجش از دور کشاورزی
- بررسی روش های معماری پایدار در گیلان و تاثیر اقلیم
- شناسایی عوامل اجتماعی موثر بر مشارکت شهروندان در مدیریت شهری (مطالعه موردی شهرداری سنندج)
- تحلیل تکنولوژی ساخت سازه های ضد زلزله در ژاپن و بررسی چگونگی و امکان اجرای آن در ایران
- نقش سیستم IPD (تحویل پروژه یکپارچه) و زیرساخت های آن، در چگونگی تقلیل چالش های فرایند طراحی در صنعت ساخت وساز
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.