سال انتشار: 1395
محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی از نظریه تا عمل
کد COI مقاله: ARCHUR01_056
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 389
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله الگو سازی میدان شهری ایرانی اسلامی نمونه موردی میدان امام حسین
چکیده مقاله:
تشنه کامی شهرهای ایرانی امروز به هویت، یکی از واقعیتهای محسوسی است که در پی ولع تجربه مدرنیته که از نه دهه پیش آغاز شد،بروز کرده است. ابتلایات ناشی از ماشینیسم که بر تضعیف بنیادهای زیست اجتماعی دامن میزند، حضور پیاده در فضای شهری را و کمرنگو زمینه حضور سواره را قوت بخشیده است؛ از این رو، عمده گره های شهری در قالب فلکه ها به وجود آمده و میدان ها قربانی این تحول شده اند. سازمان فضایی شهر ایرانی پس از اسلام به گونه ای بنیادین متفاوت از شهر قبل از اسلام شکل می گیرد. این تفاوت که ناشی ازبینش و فهم جدید مسلمانان نسبت به جامعه و نقش افراد در آن است، سازمان متفاوتی از شهر را که دارای تفاوتهای بنیادی و ماهیتی با آنچه در ایران باستان به عنوان شهر خوانده می شد، دارد.بنابراین در این تحقیق با ارزیابی الگو های اسلامی میدان امام حسین(ع) بر پایهمولفه های سازنده فضای شهری با رویکرد ایرانی اسلامی پرداخته است. روش تحقیق پژوهش حاضر با توجه به ماهیت موضوع، از نوع - کیفی و بر اساس هدف از نوع ارزیابی بوده و رویکرد آن ارزیابی وضع موجود بر پایه تحلیل محتوای داده های به دست آمده از دو روشمیدانی و تاریخی است. با توجه به معیارهای ارزیابی در نظر گرفته شده، نتایج پژوهش نشان در این میدانهای الگوی مبتنی بر نفی طبقات اجتماعی، برابری حقوق شهروندان، طبیعت پسندی و اهمیت زندگی جمعی با ویژگی هایی چون تداوم هویت تاریخی، رعایت ویژگی های اقلیمی و زیبایی شناسی ایرانی توانست الگویی جدید را به جهان عرضه کند که در عین اشتراک سازمان فضایی آن، با شهر و فضاهای شهری مسلمانان در نقاط دیگر جهان، دارای ویژگی های اختصاصی شهر اسلامی ایران نیز شناخته شود
کلیدواژه ها:
فضاهای شهری، شهر ایرانی، شهر اسلامی، الگوی ایرانی اسلامی، روابط اجتماعی، مرکزیت شهر
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/651547/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بندرآباد، علیرضا و خاکپراقی، بهرنگ و شاهپروری، مهدیه،1395،الگو سازی میدان شهری ایرانی اسلامی نمونه موردی میدان امام حسین،همایش ملی معماری و شهرسازی از نظریه تا عمل،تهران،،،https://civilica.com/doc/651547
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، بندرآباد، علیرضا؛ بهرنگ خاکپراقی و مهدیه شاهپروری)
برای بار دوم به بعد: (1395، بندرآباد؛ خاکپراقی و شاهپروری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی و تحلیل نظام هندسی پیمون و مستطیل طلایی ایرانی در خانه های قاجار اصفهان
- تحلیل عوامل مؤثر بر گسترش گردشگری در شهرستان پاسارگاد با استفاده از مدل راهبردی SOWT
- انواع آلودگی صوتی در محیط شهری و تمهیدات موثر در جهت کاهش آنها
- مطالعه تطبیقی معماری خانه های صفوی و قاجار اصفهان
- تأثیر عناصر کالبدی حیاط-باغ برانسان و رفتارهای او در خانه های صفوی و قاجار اصفهان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نمای دو پوسته و تاثیر آن درکاهش مصرف و افزایش بهره وری انرژی در بناهای معمول شهری
- نقشه های خطر لرزه ای استان کرمان با استفاده از تحلیل احتمالاتی خطر زلزله
- معرفی انواع میراگرها و کارایی میراگر تسلیمی (TSD) درمقاوم سازی قاب های بتن آرمه آسیب دیده
- مطالعه تطبیقی برنامه ریزی منابع آب با استفاده از مدل های شبیه سازی weap و Vensim (مطالعه موردی :سد مخزنی تنگ سرخ در حوزه رودخانه بشار)
- طراحی محیط همه شمول فاز شمالی بوستان نهج ابلاغه واقع در منطقه 2 تهران با رویکرد ارتقاء سرزندگی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.