سال انتشار: 1394
محل انتشار: همایش سراسری تببین حقوق شهروندی
کد COI مقاله: LAWCC01_013
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 172
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 23 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله توصیف حقوق شهروندی زنان در قانون اساسی
چکیده مقاله:
در این پژوهش سعی شده است تا ضمن بررسی اجمالی اینکه اساسا در پرتو حاکمیت قانون اساسی، چه نسلهایی از حقوق و آزادیها برای زنان به عنوان شهروندان برابر قابل شناسایی و دستهبندی هستند، مشخص شود که اولا این حقوق و آزادیهای شهروندی با چه ترتیبات و سازوکارها و نیز چه تضییقات و توسیعاتی در قانون اساسی برای زنان شناسایی گردیده و تضمین شده است و ثانیا قانون اساسی چه تدابیر ورهیافت هایی را برای حمایت مضاعف از جایگاه حقوقی زنان در جامعه مدنظر داشته است.این فرضیه امکان سنجی شده است که قانون اساسی نوعی نظام دوگانه را برای حمایت از زنان شناسایی و رسمیت داده است؛ از سویی تضمینات عامی را مرتبط با شناسایی، اجرا و حمایت از حقوق و آزادیهای اساسی در فصل حقوق ملت برای همهی ملت اعم از زنان و مردان در نظر گرفته است و از سویی دیگر تضمینات خاص و مضاعفی را ویژهی زنان و با درک ستم و تبعیضی که در طول تاریخ به زنان روا داشته شده، تدارک دیده است که از آن می توان به عنوان اقدامات تبعیض آمیز مثبت به نفع زنان نام برد.سعی شده است تا نشان داده شود که تعمیق درک این نظام حمایتی دوگانه و حسن کاربرد آن مستلزم استفاده از سنتهای نظری حقوق شهروندی به عنوان ابزار توصیف قانون اساسی میباشد و در این چارچوب تفسیرهای تازه ای نیز از برخی مفاهیم قانون اساسی همچون برابری، نفی سلطه، نفی انحصار و عدم تبعیض صورت گرفته است.نهایتا با شناسایی برخی اصول راهبردی و برخی از نسل بندی های حقوقی در ارتباط با شهروندی زنان می توان گفت حقوق و آزادیهای زنان در این پژوهش عبارت است از مجموعهی مطالباتی که زنان با تکیه بر قانون اساسی به عنوان شهروندان ایرانی پیگیری مینمایند. طبیعتا توازن این حقوق، با پذیرش تعهدات و مشارکت مسیولانه در زندگی اجتماعی و در بطن آن معنا یافته است. این حقوق به یک معنا عام هستند؛ یعنی تضمینات عامی که قانون اساسی در حمایت از همهی شهروندان اعم از زن و مرد در فصل حقوق ملت به طور مساوی تحت حاکمیت قانون تدارک دیده است؛ و به یک معنا خاص هستند، یعنی تضمینات خاصی که قانون اساسی در حمایت از زنان و با ملاحظهی شرایط خاص آنان مدنظر قرار داده است. راهبرد اصلی این حقوق به طور سلبی ممنوعیت تبعیض و به طور ایجابی رفع تبعیضات ناروا (اقدامات تبعضآمیز مثبت به نفع زنان) میباشد.
کلیدواژه ها:
حقوق شهروندي ، قانون اساسي، آزاديهاي زنان
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/647095/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:میرشکاری، عباس و فراهانی، سیدجواد و مختاری، مرضیه،1394،توصیف حقوق شهروندی زنان در قانون اساسی،همایش سراسری تببین حقوق شهروندی،ارومیه،،،https://civilica.com/doc/647095
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، میرشکاری، عباس؛ سیدجواد فراهانی و مرضیه مختاری)
برای بار دوم به بعد: (1394، میرشکاری؛ فراهانی و مختاری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تامین مالی دانشگاه های علوم پزشکی با رویکرد دانشگاه نسل چهارم
- تحلیلی بر حقوق شهروندی و جایگاه مشارکت شهروندان در امور شهری با نگاهی ویژه به ایران
- ضرورت تغییر در حکمرانی دانشگاه های کشور با ایجاد نسل چهارم دانشگاه
- جایگاه حقوق بشر در اسلام
- بررسی سیرتاریخی حقوق شهروندی و سیرتحول آن درایران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی اصل تاخر حادث و آثار آن در حقوق موضوعه و مطالعات فقهی
- بررسی نظریه برچسب زنی از دیدگاه اسلام
- تاثیر گذاری جنسیت در مجازات مجرم در فقه و حقوق ایران
- بررسی حقوق تجارت الکترونیک
- بررسی مشروعیت تنزیل در اسناد تجاری و مبانی فقهی و حقوقی آن
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.