سال انتشار: 1395
محل انتشار: فصلنامه متن پژوهی ادبی، دوره: 20، شماره: 67
کد COI مقاله: JR_LTR-20-67_001
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 134
فایل این مقاله در 29 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 29 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مغلطه تاثیر عاطفی در بازنمایی تاریخ نگرشی انتقادی بر تاریخ نگاری شهاب الدین نسوی در سیرت جلال الدین و نفثه المصدور
چکیده مقاله:
اهمیت و اعتبار حوادث تاریخی را قوه تشخیص مورخ تعیین می کند و از آنجا که مورخ تحت تاثیر امور درونی و مقتضیات زمانه خود می باشدف عینیترین باز نماییهای تاریخی کم و بیش به پیش داوری های و نگرشهای عاطفی مورخان آلوده است در این جستار، در پی کندو کاو شیوه تاریخ گویی شهاب الدین نسوی در دو اثر تایخی او هستیم که ه ردو شرح حکومت خوارزمشاهیان و ذکر احوال حمله تاتار است. سیرت جلال الدین نسبت به نفثه المصدور کمتر دستخوش احساسات و انقلابهای عاطفی مولف شده است و به همین دلیل شیوه تاریخ نگویی آن، علمی تر و عینی تر و به همان میزان، نثرش ساده تر و زبان روایی آن بهنجارتر است این در حالی است که در نفثه المصدور نسوی بیشتر از انکه دغدغهه بیان حقایق و واقایع را داشته باشد درگیر احساسات شاه پرستانه مصایب عاطفی و نیز در قید عبارت پردازی و تکلفات زبانی است به همین سبب، بیش از آنکه گزارش دهد، توصیف می کند و تحلیل تاریخی او نقدی عاطفی می نماید این مسیله به پرسش اصلی پژوهش منجر می گردد که به چه میزان و کم و کیفی تعصبات و تاثیرات عاطفی نسوی در بازگویی وقایع و عینیت تاریخی مطالب آن دخالت و سرایت داشته است برای این منظور با دو شاخصه زبان و روایت به چونی و چرایی مسیله پرداخته ایم.
کلیدواژه ها:
روايت، نثر تاريخي، تاريخ نگاري، نقد عاطفي، نفثه المصدور، سيرت جلال الدين، شهاب الدين نسوي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/646214/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:عباسی، حبیب الله و عظیمی یان چشمه، الهه،1395،مغلطه تاثیر عاطفی در بازنمایی تاریخ نگرشی انتقادی بر تاریخ نگاری شهاب الدین نسوی در سیرت جلال الدین و نفثه المصدور،،،،،https://civilica.com/doc/646214
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، عباسی، حبیب الله؛ الهه عظیمی یان چشمه)
برای بار دوم به بعد: (1395، عباسی؛ عظیمی یان چشمه)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- ویژگی های برجسته ی سبکی در موسیقی غزلیات قاسم انوار
- بررسی تاثیر فرای ندهای واجی بر وام واژه های انگلیسی در فارسی : براساس ترجمه ی رمان بادبادک باز اثرخالد حسینی
- خشونت زبانی و نارسایی آن در تعیین هویت و جنسیت سوژه
- درون مایه های هویت ملی در «فارسی بخوانیم»
- ولی و خرق عادت (کرامت) در کشف المحجوب هجویری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.