سال انتشار: 1395
محل انتشار: دو فصلنامه آب و توسعه پایدار، دوره: 3، شماره: 1
کد COI مقاله: JR_WSD-3-1_007
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 222
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله انداز هگیری و تحلیل جایگاه تجارت آب مجازی در بخش صنعت و معدن ایران
چکیده مقاله:
حدود یک دهه است که تجارت آب مجازی به عنوان ابزاری برای ارتقای بهر هوری آب و کمک به رفع محدودیتهای منطق های منابع آب در راستای ایجاد امنیت آبی و غذایی مطرح شده است. این ابزار گرچه مختص مناطق خاصی از جهان از نظر وضعیت اقلیمی نیست، ولی برای کشورهایی که با محدودیت و بحرانمنابع آب مواجه هستند اهمیت مضاعفی دارد. بخش صنعت و معدن کشور ما در حال حاضر سهم قابل توجهی از مصارف آب را در اختیار ندارد ولی از یک طرف تجربه توسعه صنعتی کشورهای جهان نشان میدهد که سهم بخش نامبرده از مصارف آب در طول زمان به شدت افزایشی بوده است و از طرفدیگر، بخش قابل توجهی از محصولات تجاری کشور را کالای این بخش تشکیل میدهند. بنابراین، توجه به مدیریت منابع و مصارف آب در این بخش حایز اهمیت است. از ای نرو، هدف مطالعه حاضر استفاده از رویکرد تجارت آبمجازی برای تعیین ردپای آب کشور در بخش صنعت و معدن و تعیین سهم هر یک از فعالی تهای مختلف صنعتی و معدنی در صادرات و واردات آب مجازی است. برای این منظور رهیافت شاخصهای فنی- پایه برای انداز هگیری آب مجازی به تفکیک کدهای دو رقمی 1ISIC در بخش صنعت و معدن مورداستفاده قرار گرفته است. اطلاعات مورد نیاز از طرح آمارگیری از کارگا ههای صنعتی ده نفر کارکن و بیشتر، طرح آمارگیری از معادن در حال بهر هبرداری کشور و سالنامه آمار بازرگانی خارجی برای دوره زمانی 92 - 1387 استخراج شدهاست. نتایج نشان داد که کشور ایران در بخش صنعت واردکننده خالص و در بخش معدن صادرکننده خالص آب مجازی م یباشد. در بخش معدن بیشترین حجم صادرات و واردات آب مجازی مربوط به گروه استخراج سنگهای فلزی و در بخش صنعت احجام متناظر مربوط به صنایع تولید مواد و محصولاتشیمیایی است. یافت ههای بدست آمده در این مطالعه، اطلاعاتی را فراهم م یکند که م یتواند در بهبود تراز تجاری آب در فعالی تهای صنعتی و معدنی مورد استفاده قرار گیرد و از طریق تغییر در ترکیب کالاهای صنعتی و معدنی قابل تجارت به مدیریت منابع آب در این بخ شها کمک نماید.
کلیدواژه ها:
تجارت آب مجازي، ردپاي آب، بخش صنعت، بخش معدن، ايران
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/644902/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:تهامی پورزرندی، مرتضی و قربانی، محمد،1395،انداز هگیری و تحلیل جایگاه تجارت آب مجازی در بخش صنعت و معدن ایران،،،،،https://civilica.com/doc/644902
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، تهامی پورزرندی، مرتضی؛ محمد قربانی)
برای بار دوم به بعد: (1395، تهامی پورزرندی؛ قربانی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تأثیر شهرنشینی بر تغییر پهنه سیلاب در مسیل های شهری (مطالعه موردی: مسیل زركش مشهد)
- The Application of statistical techniques to study the interaction between surface water and groundwater resources in karstic zones
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- مروری بر الگوریتم های فرا ابتکاری در بهینه سازی خطوط انتقال آب
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.