سنجش و ارزیابی مطالب علمی برگرفته از اینترنت (به عنوان شاخه ای از علم سنجی) توسط اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کتابداران دانشگاه علوم پزشکی کرمان

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,638

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ADKA01_006

تاریخ نمایه سازی: 1 دی 1387

چکیده مقاله:

تیم برزنزلی با اختراع وب و ویژگی های منحصر به فرد، انقلاب شگرفی در عرضه اطلاعات به وجودآورد. اینترنت به عنوان ابزاری که بازیابی سریع و آسان را فراهم میسازد، از سوی کاربران بسیار مورد استفاده قرارمی گیرد. آنان معمولاً بدون توجه به معیارهای ارزیابی انتقادی هر آنچه را که در اینترنت بازیابی می کنند معتبر می شمرند و در مطالعات خویش مورداستفاده قرار می دهند. تنوع مطالب در وب امروزه قسمت مهمی از جستجوی علمی در دانشگاه را در بر می گیرد. این مقاله به ارزیابی دیدگاه انتقادی نسبت به اطلاعات بازیابی شده از اینترنت توسط اعضای علمی، دانشجویان وکتابداران دانشگاه علوم پزشکی کرمان می پردازد. روش کار: در این مقاله از 113 نفر از اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کتابداران توسط پرسشنامه مورد بررسی قرارگرفته اند سپس توسط نرم افزار spss مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج: حدود 90/5 درصد از اعضای هیأت علمی بدون وجود هیچ دیدگاه انتقادی منابع جستجو شده را به عنوان مرجع استفاده می نمایند. تقریباً 5% مطالب حاصل جستجو را مورد ارزیابی قرار می دهند. 95% دانشجویان هر مطلبی را که از اینترنت جستجو می کنند، بدون ارزیابی اطلاعات به آن استناد می نماید. نتیجه گیری: عدم آشنایی کافی استفاده کنندگان با مهارتهای سواداطلاعاتی- به ویژه مهارت پنجم توانایی مقایسه و ارزیابی اطلاعات بازیابی شده- می باشد، باعث عدم توانایی استفاده کنندگان مورد مطالعه و اعتبارسنجی اطلاعات بازیابی شده می باشد ارتقاء این توانایی بطور آشکار اعضای هیأت علمی و دانشجویان و بطور محدود در کتابداران مورد نیاز می باشد.

نویسندگان

هاجر شفیعان

کارشناس کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دانشگاه علو

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • داورپناه، محمد؛ جستجوی اطلاعات علمی و پژوهشی در منابع چاپی ...
  • دیانی، محمد حسین، عبدالحسن، معروف‌زاده؛ مبانی مرجع فنون و روش‌های ...
  • حری، عباس؛ اطلا ع‌رسانی انگیزش و پژوهش‌ها؛ تهران: نشر کتابدار، ...
  • فرجامی، فرزانه؛ فهم سواد اطلاعاتی و بهسازی رفتار اطلاع‌یابی [پیوسته] ...
  • سواد اطلاعاتی : یک پدیده نو ظهور جهانی [پیوسته] ...
  • کوک، آلیسون؛ راهنمای یافتن اطلاعات با کیفیت در اینترنت؛ ترجمه ...
  • Fratini M, Morbidoni L, Natalini M, Pomponio G; Guidelines: research ...
  • (12):643-7. 9. Integrating critical web skills and content knowledge: Developmen ...
  • A critical analysis and evaluation of web-based en vironments for ...
  • 1.O'Sullivan Michael, Scott Thomas; Teaching in internet information literacy a ...
  • نمایش کامل مراجع