سال انتشار: 1388
محل انتشار: دوفصلنامه فلسفه و کلام، دوره: 41، شماره: 2
کد COI مقاله: JR_IPT-41-2_004
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 132
فایل این مقاله در 34 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 34 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مقایسه دفاعیه های خواجه نصیرالدین طوسی و ابن رشد ازفلسفه مساله بساطت واجب الوجود
چکیده مقاله:
فلسفه همواره موردهجمه مخالفان بودها ست و موافقان دربرابر این حملات به دفاع ازآن می پرداختند درمیان مخالفان فلسفه نام غزالی و فخررازی می درخشد و ابن رشد وخواجه نصیرالدین طوسی دربرابر هجمه های بی امان این دوتن با نوشتن کتاب تهافت التهافت و شرح مشکلات الاشارات درمقام دفاع و پاسخ ازاین اشکالات برامدند دراین مقاله دفاعیه های خواجه طوسی و ابن رشد درمساله بساطت واجب و تنها بااستفاده ازدوکتاب تهافت التهافت و شرح مشکلات الاشارات مقایسه شده است و لی برای روشن شدن بهتر دفاعیه ها اشکالات فخررازی و غزالی هم ذکر شد دراین مقاله معلوم میشود که ابن رشد برخلاف خواجه واجب را دارای ماهیت میداند اما ماهیت او را عین وجود او میداند و معتقد است واجب جنس مشکک است و درنتیجه حد متناسب باخود دارد درضمن طرح گسترده دفاعیه های خواجه درمیان فلاسفه بعدازاو را ناشی ازجایگاه دوکتاب اشارات و تجرید وی درمیان فلاسفه دانسته است
کلیدواژه ها:
ابن رشد، خواجه طوسي ، ابن سينا،فلسفه ،دفاعيه ها، انواع تركيب ،واجب الوجود
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/644083/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:فتاحی اردکانی، احسان،1388،مقایسه دفاعیه های خواجه نصیرالدین طوسی و ابن رشد ازفلسفه مساله بساطت واجب الوجود،،،،،https://civilica.com/doc/644083
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1388، فتاحی اردکانی، احسان؛ )
برای بار دوم به بعد: (1388، فتاحی اردکانی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- نقد علامه طباطبایی بر جمع میان عرفان، برهان و قرآن در اندیشه ملاصدر
- اهمیت منطق در واقع نمایی علم نزد علامه طباطبایی
- رابطه دیدگاه های فلسفی علامه طباطبایی با قرآن
- مبادی کلامی اعتبار علم از منظر اصولیین و علامه طباطبایی
- ارتباط عدل الهی و حجیت قطع (با رویکردی بر اندیشه علامه طباطبایی در حاشیه کفایة الاصول)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.