آشکارسازی تغییرات فضایی تالاب هامون با استفاده از تصاویر ماهواره ای چند زمانه و سیستم اطلاعات جغرافیایی
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی بحران آب
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,509
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICWC01_171
تاریخ نمایه سازی: 27 آذر 1387
چکیده مقاله:
تالابها به عنوان یکی از منابع آب در خشکیها نقش زیادی در میکرواقلیم و اکوسیستم منطقه از خود بر جای می گذارند. سطح آب این تلابها بسته به شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناطق مختلف دائم در حال نوسان بوده و چه بسا در اکثر فصول خشک سال به طور کلی خشک شده و گاها اثرات جبران ناپذیر زیست محیطی و اقتصادی و.... از حود برجای می گذارند. تالاب هامون به عنوان یکی از بزرگترین تالابها در منطقه شرقی کشور از این قاعده مستثتی نبوده و در طول تاریخ حیات خود تغییرات و دگرگونی های بسیار زیادی را شاهد بوده ، برای مثال در بعضی سال ها به طور کامل خشک شده اما مجددا تجدید حیات نموده است . وابستگی تالاب هامون به رودخانه هیرمند ، بادخیر بودن منطقه و اثرات خشکسالیهای اخیر از مهمترین عوامل نوسان آب این تالاب به شمار می روند.
این مقاله در پی آن است که در مقطع زمانی 1387-1355 و با استفاده از تصاویر ماهواره ای LANDSAT وMODIS و تجزیه و تحلیل آنها و با به کارگیری شاخص نرمال شده تفاضل آب در طی ماههای مرداد به بررسی و ارزیابی تغییرات فضایی تالاب هامون صابری بپردارد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که در مقطع مورد بررسی سال 1355 دارای بیشترین سطح آب بوده و در سالهای بعدی این هامون نوسانات زیادی را داشته و به تدریج سطح آن کاهش یافته به طوری که در حال حاضر به طور کامل خشک شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن احدنژاد روشتی
عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :