ارزیابی اثر کشت مستقیم بذر و کشت نشایی در مراحل مختلف سنی نشا بر خصوصیات کمی توده بادمجان قصری در شمال استان خوزستان
محل انتشار: هفتمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 688
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SENACONF07_249
تاریخ نمایه سازی: 13 شهریور 1396
چکیده مقاله:
به منظور ارزیابی اثر کشت مستقیم بذر و کشت نشایی در مراحل مختلف سنی نشا بر خصوصیات کمی توده بادمجان قصری در شمال استان خوزستان آزمایشی بصورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایهای بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار و به مدت دو سال زراعی 1394-1393 در مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد دزفول اجرا شد. تاریخ کشت بعنوان فاکتور اصلی در زمانهای 15 آبان، 30 آبان، 15 آذر ماه،30 آذرماه، 15 بهمن و 30 بهمن ماه و مرحلهی فنولوژیکی(سنگیاهچه) بعنوان فاکتور فرعی شامل نشاهایی با 5 ،7 و 9 برگ و همزمان کشت مستقیم بذر در هر تاریخ انتقال بود. نتایج به دست آمده از دو سال اجرای آزمایش نشان داد که تاریخ های انتقال نشا و سن نشا بادمجان بر عملکرد، تعداد میوه و وزن میوه اثر معنیداری داشته است به طوری که بالاترین عملکرد و تعداد میوه در بوته به تیمار انتقال نشا در 15 آبان ماه و سن نشا 9 برگه اختصاص داشت همچنین اثر متقابل سن نشا 9 برگه در تاریخ انتقال 15 آبان ماه بالاترین عملکرد و تعداد میوه را دارا بود. برتری طول دوره باردهی و رنگ سیاه میوه که یکی از نشانههای شیرین بودن و رسیده بودن میوه در توده بادمجان قصری است هم بههمین اثر متقابل اختصاص داشت. از نظر میزان و درصد تلخی میوه کمترین تلخی در تیمارهای تاریخ انتقال نشا 15 آبان و سن نشا 9 و 7 برگی وجود داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ناصر ظریفی نیا
استادیار پژوهش بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دزفول، ، ایران.
احمدعلی شوشی دزفولی
استادیار پژوهش بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دزفول، ایران