بررسی تاثیر دانهبندی در انتخاب فاصله بهینه و میزان نفوذ تیغه های TBM در خاک (1-ET خط 7 مترو تهران) با استفاده از نرمافزار PFC2D

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 411

فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ATTITTDE02_058

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

در این مقاله با استفاده از نرمافزار PFC2D تاثیر دانهبندی بر میزان فاصله بهینه و میزان نفوذ ابزار برش TBM و تاثیر این عوامل در کم کردن میزان سایش بررسی شده است. این مدل برای دو رنج دانهبندی 1-3و 0/5 -1/5 میلیمتر کالیبره شد (مقادیر چسبندگی و زاویه اصطکاک داخلی خاک به ترتیب عبارتاند از: 015 0 /مگاپاسکال و 30 درجه). با بهکارگیری میکرو پارامترهای کالیبره شده از مراحل قبل مدلهای اولیه عددی با ابعاد 180mm×90mm میلیمتر ساخته شد و محدوده خاک موردنظر برای اعمال تیغه ها فراهم گردید. 6 برنده با اشکال هندسی متفاوت در نرمافزار اتوکد شبیهسازی شد و بعد با استفاده از دستور wall در نرمافزار PFC بهکار برده شد. تیغههای بارگذاری بالای سطح مدل قرار گرفتند. با اعمال نیرو به تیغهها، با سرعت ثابت s/1mm به سمت پایین و به داخل خاک نفوذ کردند. درنهایت با بررسی میزان نفوذ تیغهها در خاک و زون تخریب یا جداشده، تیغه با لبه مقعر که نسبت به سایر تیغهها دارای منطقه تخریب بهتری بوده و هم عمق یتاث رگذاری مناسبتری داشت بهعنوان بهترین شکل تیغه در این مرحله انتخاب شد. سپس تیغهها با 5 فاصلهداری متفاوت a 1/5 ، a ، 2 3a ،a و 4 a 5 که a برابر عرض یک تیغه است (میزان نفوذ تیغهها در خاک، یلیم 5 متر در نظر گرفته شد) مدل شدند. با اعمال بار به پشت تیغههای TBM ،مکانیسم تخریب خاک و منطقه تاثیرات دیسکها بررسی شد. نتایج نشان داد که 4 ناحیه با رفتار مکانیکی متفاوت در زیر تیغه قابل شناسایی است: ناحیه تخریبشده، ناحیه انتقالی، ناحیه پلاستیک و ناحیه الاستیک. در ادامه با بررسی زونهای ایجادشده ناشی از نفوذ دو تیغه بهطور همزمان در خاک، فاصله- داری a 4 برای خاک دانهدرشت (دامنه دانهبندی 1-3 میلیمتر) و فاصلهداری 3a برای خاک دانه زیر (دامنه دانهبندی - 1/5 0/5 میلیمتر) انتخاب گردید. در آخر با استفاده از تیغه مقعر و با فاصلهداری معین با تغییر میزان نفوذ تیغهها در خاک، مکانیسم تخریب مورد بررسی قرار گرفت که نفوذ 5mm در این مدل نسبت به سایر حالات عملکرد بهتری را نسبت به سایر تیغهها نشان داد. نتایج نشان داد که در این خاک با کوچک تر شدن ابعاد دانهها میزان زون تخریب کمتر، فاصلهداری بهینه از 4a به 3a کاهش مییابد و نیروی تماسی بین دانهها و لبه تیغه به دلیل سطوح تماس بیشتر نسبت به حالتدرشتدانه افزایش مییابد.

نویسندگان

ایمان فیروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر،

سیدحسن خوشرو

دانشیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر،

کورش شهریار

استاد دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

پرویز معارف وند

دانشیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ایران حسن‌پور ج. (1388)"بررسی تاثیر پارامترهای زمین‌شناسی مهندسی بر عملکرد ...
  • سرفرازی، و؛ 1390، " مقاومت برشی و مود شکست پل‌سنگ"، ...
  • شرکت مهندسی سپاسد/مهندسین مشاور ساحل، 1390؛ "مطالعات زمین‌شناسی مهندسی و ...
  • Rostami, Jamal, et al. (2012) "Development of soil abrasivity testing ...
  • Rostami, J., (1997) Development of a force estimation model for ...
  • Rostami J.; Alavi G. E.; Talebi K.; Mosleh M.; (2013) ...
  • D.O. Potyondy, P.A. Cundall; (2004) _ b onded-particle model for ...
  • Cundall, P.A., _ 1971 40A Computer Model for Simulating Progressive ...
  • Nilsen, B., et al. (2006) "Abrasivity of soils in TBM ...
  • نمایش کامل مراجع