اثربخشی مشاوره گروهی غنی سازی مهارتهای ارتباطی بر فرسودگی شغلی مدیران مقطع متوسطه قوچان
محل انتشار: چهارمین همایش ملی مشاوره و سلامت روان
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 409
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MHWIAUQ04_048
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396
چکیده مقاله:
با توجه به بسیاری مطالعات انجام شده، به نظر می رسد که الگوهای ارتباطی در زمینه سلامت روان شاغلین و در خانواده، غیرقابل چشم پوشی است. بنابراین با عنایت به آنچه که بیان گردید هدف اصلی انجام این پژوهش، بررسی اثربخشی مشاوره گروهی غنی سازی مهارتهای ارتباطی بر فرسودگی شغلی زنان مدیر در مقطع متوسطه بود. طرح این پژوهش، نیمه تجربی با پیش آزمون، پس آزمون با دوگروه آزمایش و کنترل است. جامعه آماری پژوهش را کلیه مدیران مرد و زن مقطع متوسطه آموزش و پرورش قوچان در سال تحصیلی 95-94 تشکیل می داد. نمونه آماری مورد نیاز این پژوهش، به این صورت انتخاب شدند که ابتدا پرسشنامه مهارتهای ارتباطی به عنوان غربالگری اجرا و از بین مدیرانی که دارای نمرات پایین در پرسشنامه مهارتهای ارتباطی باشند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (20 نفر=10 زن و 10 مرد) و گروه کنترل (20 نفر=10 زن و 10 مرد) قرار می گیرند. در مجموع 40 نفر نمونه این پژوهش را تشکیل می داد. ابزارهای گردآوری داده ها شامل پرسشنامه مهارتهای ارتباطی بارتون (1990 ،(پرسشنامهپرسشنامه فرسودگیشغلی (MBI (بود. غنی سازی مهارتهای ارتباطی، به صورت گروهی و طی 8 جلسه 90 دقیقه ای برای گروه آزمایش اجرا شد و برای گروه نمونه هیچ گونه مداخله (آموزش) انجام نشد و کنترل گردید که در هیچ کلاس آموزشی در طول مداخله نیز شرکت نداشته باشند.نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که بین میانگین نمرات گروه گواه و آزمایش در خستگی عاطفی نیز تفاوت معنیداری وجود دارد (01/0
مشاوره گروهی غنی سازی مهارتهای ارتباطی بر متغیرهای پژوهش موثر بوده است، این روش را برای مداخلات آتی در آموزش و پرورش و به منظور بهبود وضعیت شغلی مدیران و دبیران توصیه می نمایم.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه قاسمی بردر
گروه مشاوره، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
حسین درستکار
گروه مشاوره، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :