ارزیابی وضعیت منابع آب زیر زمینی و خشکسالی جنوب شرق کشوربا استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS ( مطالعه موردی: استان کرمان)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 508

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICONF04_135

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

خشکی در ایران یک واقعیت اقلیمی است و بایستی راهکارهای سازگار با آن را جستجو نمود. یکی از مهمترین راهکارها، مدیریت صحیح منابع آب است که این امر جز با شناخت دقیق و علمی شرایط هیدرولوژی و هیدروژیولوژی میسر نمی باشد. هدف تحقیقحاضر، بررسی وضعیت منابع آب زیر زمینی استان کرمان می باشد. روش تحقیق توصیفی - تحلیلی با استفاده از نرم افزار GISمی باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد که؛ در مجموع در سال آب ی 93 -1392 بیش از 6 میلیارد متر مکعب آب از منابع آب زیرزمینی تخلیه گردیده که نسبت به سال آبی 85-84 ،با وجود افزایش 10000 چاه عمیق و نیمه عمی ق ط ی 8 سال م ی زانتخلیه به دلیل کاهش توان سفره های آب زیرزمینی حدود 600 میلیون متر مکعب کاهش نشان می دهد. همچن ین، چاه ها ی عمیق بیشتر در دشت های رفسنجان و زرند که بیشترین افت و نشست زمین را داریم مشاهده می گردند و بیشترین تعداد چاه و حجم تخلیه مربوط به چاه های با کاربری کشاورزی می باشد.

کلیدواژه ها:

خشکی آب ، آب های زیر زمینی ، چاه های عمیق و نیمه ععمیق ، GIS ، استان کرمان

نویسندگان

محمدرضا فدایی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

افسون مهدوی

مربی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :