برررسی روند رشد دیابت درجامعه عشایری ساکن شده طی سالهای(1385تا1389 )نمونه موردی: عشایر اسکان یافته بخش جرقویه استان اصفهان
محل انتشار: چهارمین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 453
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NICONF04_028
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396
چکیده مقاله:
بیماری های مزمنی همچون دیابت از بیماری های غیر قابل درمانی است که می توان آن را کنترل کرد. این مطالعه به منظور بررسی روند رشد دیابت در جامعه عشایری ساکن شد در بخش جرقویه استان اصفهان طی سالهای 1385 تا 1389 پرداخته است. روش مطالعه در این پژوهش توصیفی و تحلیلی بوده که با استفاده از روش مطالعه کتابخانه ای و برداشت های میدانی انجام گرفته است. بر اساس مطالعات اکتشافی و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی از کل روستاهای عشایر اسکان یافته در استان اصفهان در بخش جرقویه دو روستای نصرآباد، محمدآباد به عنوان نمونه با استفاده از مدل رشد نمایی برای تجزیه و تحلیل مورد قرار گرفته اند. یافته های حاصل از نتایج بیماری دیابت در دو روستای نصرآباد، محمدآباد نشان می دهد که رشد این بیماری در گروه سنی تا 0 29 سال نسبتا پایین بوده است. و در سالهای تا 86 87 روند رشد بیماری در دو روستای مذکور بسیار افزایش یافته که از شاید دلایل آن می توان به کم تحرکی، خوردن بیشتر چربی، عدم مراقبت های بهداشتی - درمانی اشاره کرد. بافته های تحقیق حاکی از این است با توجه به اقتضای زندگی عشایری که در چند دهه اخیر که زندگی یکجانشینی را انتخاب کرده اند. افزایش آگاهی عمومی و حمایت اجتماعی در شناخت افراد مبتلا به این بیماری امری ضروری است ضمن اینکه به واسطه آموزش و حمایت می توان اثرات ناشی از این بیماری را کاهش داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امین دهقانی
استادیار گروه جغرافیای، دانشگاه جیرفت
مجید غیاث
پزشک،رییس مرکز بهداشت دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :