تاثیر کیفیت آب آبیاری بر تولید گندم در شرایط شور

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 561

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WATERIUT01_071

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1396

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیر کیفیت آب آبیاری و درصد تخلیه مجاز رطوبتی برروی گندم، این آزمایش در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و اصلاح اراضی رودشت به مدت 3 سال اجرا گردید. این طرح تحقیقاتی بصورت کرتهای یکبار خرد شده و در قالب بلوکهای کامل تصادفی و در سه تکرار اجرا گردید. فاکتور اصلی کیفیت آب آبیاری 4و8و12 دسی زیمنس بر متر و فاکتور فرعی درصد تخلیه مجاز رطوبتی 30و50و70 درصد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری آب آبیاری عملکرد، وزن هزار دانه کاهش یافته و درصد پروتیین افزایش می یابد. بیشترین عملکرد کل مربوط به تیمار آبیاری پس از 30 درصد تخلیه مجاز رطوبتی و آب 4 دسی زیمنس بر متر برابر 15145 کیلوگرم در هکتار و کمترین مقدار عملکرد کل مربوط به تیمار آبیاری پس از 70 درصد تخلیه مجاز رطوبتی و آب 12 دسی زیمنس بر متر برابر 10060 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. بیشترین درصد پروتیین مربوط به همین تیمار بود. بهترین کارآیی مصرف آب آبیاری مربوط به تیمار آبیاری پس از 70 درصد تخلیه مجاز رطوبتی و آب 4 دسی زیمنس بر متر برابر1/11 کیلو گرم بر مترمکعب بدست آمد

نویسندگان

محسن دهقانی

عضو هیات علمی و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

مسعود تدین نژاد

عضو هیات علمی و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :