تاثیر تمرینات حسی حرکتی بر زمان واکنش انتخابی کودکان مبتلا به اختلالات ذهنی (مرزی)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 380

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PHCONF01_076

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

زمان واکنش، مدت زمانی است که فرد صرف می کند تا به طور ارادی در مقابل یک تحریک کم و بیش پیچیده واکنش نشان دهد. زمان واکنش به دو عامل زمان تحریک گیرنده های حسی و زمان انتقال ( به مراکز عصبی و از آنجا به اندام پاسخ) بستگی دارد ( البته به طور دقیق و با نگاه ریز، به عوامل بسیار متعددی بستگی دارد و می تواند بر جنبه های رشد کودک تاثیر بگذارد. هدف تحقیق حاضر بررسی تمرینات حسی حرکتی بر زمان واکنش انتخابی کودکان مبتلا به اختلالات ذهنی (مرزی) می باشد. به همین منظور تعداد 20 نفر کودک عقب مانده ذهنی با دامنه سنی 12-9 سال، به صورت هدفمند با استفاده از پرسشنامه هوش وکسلر انتخاب، و به صورت تصادفی در دو گروه تمرینات ایروبیک و کنترل جای داده شدند. گروه تمرینات ایروبیک به مدت 8 هفته 2 جلسه ای و هر جلسه 45 دقیقه در تمرینات ایروبیک که شامل گرم کردن به مدت 10 دقیقه با گام آسان و حرکات کششی و تمرین به مدت 30 دقیقه با حرکات ساده ایروبیک هماهنگ با موزیک و 5 دقیقه بازگشت به حالت اولیه می باشد شرکت کردند. گروه کنترل در این مدت فعالیت های معمول روزانه ی خود را انجام دادند. نتایج حاصل از آزمون t مستقل نشان داد که تفاوت معناداری بین دو گروه تمرینات ایروبیک براساس مدل رشدی گالاهو با گروه کنترل در زمان واکنش انتخابی کودکان عقب مانده ذهنی ( مرزی ) وجود دارد. (P<0/01). بنابراین باتوجه به نتایج به دست آمده پیشنهاد می شود از فعالیت های ایروبیک به همراه موزیک در جهت ریتمیک بودن و ایجاد نشاط و بهبود عملکرد در برنامه های حرکتی کودکان استثنایی استفاده شود.

نویسندگان

خدیجه گلزاری

کارشناس علوم تربیتی

سیده رقیه نظام زاده

کارشناس ارشد فناوری آموزشی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آل یاسین، سید احمد. غضنفری، محمد. محمد گنجی، شهلا جهان ...
  • مهرداد، حسین. تاثیر بازی درمانی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ... [مقاله ژورنالی]
  • Coln, Ashley. The Effects of Aerobic Exercise Training in Children ...
  • Burgess, G., Grogan, S..&amp; Burwitz, L. (2006). Effect of a ...
  • Gallahue DL, Ozmun JC. Understanding motor development: infants, ch i ...
  • نمایش کامل مراجع