سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

کاربرد شبکه عصبی در پیش بینی تغییرات هیدرولیکی منابع ابهای زیر زمین

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 301

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICAUCAE01_0977

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله کاربرد شبکه عصبی در پیش بینی تغییرات هیدرولیکی منابع ابهای زیر زمین

رشد سریع جمعیت و متناسب با آن نیاز فزاینده به منابع آب موجب بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی و در نتیجه به هم خوردن تعادل طبیعی آن شده و تراز آب زیرزمینی در آبخوان های بسیاری از نقاط دنیا منفی شده است. تغییرات سطح آب زیرزمینی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در مطالعه و مدیریت آب زیرزمینی جهت کاربرد در کشاورزی، شرب و صنعت می باشد. اگرچه مدل های ریاضی ابزار اساسی در تحلیل فرآیندهای هیدرولیکی برای پیش بینی سطح آب زیرزمینی می باشد، در چند دهه اخیر سیستم های هوش مصنوعی مانند شبکه عصبی مصنوعی کاربرد زیادی در علوم مختلف از جمله مدیریت منابع آب از خود نشان داده اند. این تحقیق یک مطالعه تحلیلی است که در آن با استفاده از اطلاعات گذشته، روند تغییرات سطح آب زیرزمینی دشت مهاباد مورد بررسی قرار می گیرد و ضمن به مدل درآوردن این تغییرات، سطح آب زیرزمینی در آینده نیز پیش بینی خواهد شد. پس از تهیه و آماده سازی کلیه داده های مورد نیاز، مدل شبیه ساز آب های زیرزمینی (مدل GMS: Modflow) برای تعداد 22 حلقه چاه مشاهداتی مورد واسنجی و صحت سنجی قرار گرفت و در گام های زمانی یک ماهه مقدار تغییرات تراز سطح ایستابی آب های زیرزمینی بدست آمد. از نتایج حاصل از اجرای مدل شبیه ساز آب های زیرزمینی برای آموزش شبکه عصبی مصنوعی (ANN) استفاده شد. این مدل نشان می دهد که در یک دوره چهار ساله تراز ایستابی به میزان 0/86 متر افت داشته که برابر متوسط سالانه 0/21 متر می باشد که پیش بینی می شود که این روند طی سال های آتی ادامه یابد. ساخت سدهای زیرزمینی برای مقابله با کم آبی احتمالی در آینده پیشنهاد می گردد. همچنین لزوم بهره برداری بهینه تلفیقی از منابع آب های سطحی و زیرزمینی به شدت احساس می شود.

کلیدواژه های کاربرد شبکه عصبی در پیش بینی تغییرات هیدرولیکی منابع ابهای زیر زمین:

آب های زیرزمینی ، پیش بینی تغییرات هیدرولیکی ، شبکه عصبی مصنوعی ، نرم افزار MODFLOW ، GMS

نویسندگان مقاله کاربرد شبکه عصبی در پیش بینی تغییرات هیدرولیکی منابع ابهای زیر زمین

مقاله فارسی "کاربرد شبکه عصبی در پیش بینی تغییرات هیدرولیکی منابع ابهای زیر زمین" توسط خالد بهرام زاده نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آب های زیرزمینی، پیش بینی تغییرات هیدرولیکی، شبکه عصبی مصنوعی، نرم افزار MODFLOW، GMS هستند. این مقاله در تاریخ 10 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 301 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رشد سریع جمعیت و متناسب با آن نیاز فزاینده به منابع آب موجب بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی و در نتیجه به هم خوردن تعادل طبیعی آن شده و تراز آب زیرزمینی در آبخوان های بسیاری از نقاط دنیا منفی شده است. تغییرات سطح آب زیرزمینی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در مطالعه و مدیریت آب زیرزمینی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی شبکه عصبی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله کاربرد شبکه عصبی در پیش بینی تغییرات هیدرولیکی منابع ابهای زیر زمین با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.