حکمرانی مطلوب در اندیشه سیاسی امام خمینی (ره)
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,490
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
30YEARS01_033
تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1387
چکیده مقاله:
امروزه حوزه سیاست و مسائل مربوط به آن پیوسته در حال تغییر و گسترش بوده و دامنه آن حتی به امور خصوصی زندگی افراد کشیده شده است از این رو چگونگی حکومت کردن (که جزء لاینفک سیاست است) مطابق ضوابط و معیارهای مطلوب که همان حکمرانی مطلوب است بیش از پیش گسترش یافته و در حوزه های مختلف علمی مورد توجه ویژه قرار گرفته است در این نوشتار هدف اصلی و مسائل مربوط به آن است. « حکمرانی مطلوب » بررسی اندیشه های سیاسی امام خمینی (ره) در مقوله بدون تردید در اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) به عنوان بنیانگذار انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی علاوه بر پرداختن به مسأله سیاست، ساختار نظام سیاسی و مسائل مربوط به آن، به سیاست
عملی یا چگونگی حکومت کردن توجه ویژه شده است. ایشان به مقولات و ویژگی های حکمرانی مطلوب در عمل توجه دارند و مطابق با ضوابط و آموزه های اسلامی در امر حکومت الگوی حکمرانی مطلوب را ارائه می دهند و با نگرشی ژرف، تحقق کرامات انسانی را بر پایه تعالیم وحیانی در چارچوب اندیشه خویش مورد مداقه قرار می دهند و با در نظر گرفتن یک الگوی سیاسی حکمرانی مطلوب به تعقیب برنامه های سیاسی – اقتصادی و اجتماعی دست می زنند. تکیه گاه اصلی حکمرانی در نظریه امام (ره) بر رابطه حکومت و مردم قرار دارد و این اصل در سیره امام (ره) کاملاً آشکار و روشن است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عبدالحسین ضمیری
کارشناس ارشد اندیشه های سیاسی و کارشناس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع ت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :